Så meget er den polske eksport af landbrugsvarer steget

Så meget er den polske eksport af landbrugsvarer steget oktober 7, 2020Skriv en kommentar
Så meget er den polske eksport af landbrugsvarer steget

I de senere år har Polen eksporteret mere og mere af deres landbrugsvarer, f.eks. har polske æbler gået som varmt brød til udlandet. Denne udvikling ser ud til, at fortsætte ifølge flere polske medier.

Eksport af polske landbrugsvarer er steget med 6,4 %

Den polske eksport af landbrugsvarer er efter de første syv måneder i 2020 steget med 6,4 procent i forhold til samme periode i 2019. Det gør, at eksport indtægterne er hele til 19,2 mia Euro.

Det rapporterer den offentlige organisation National Support Center for Agriculture med henvisning til det polske finansministeriets data.

Husdyr, kød udgjorde 19% af den samlede eksport. Korn og forarbejdede produkter udgjorde 14%, tobak og tobaksvarer udgjorde 13%, mens mejeriprodukter, fisk og sukker/konfekture havde en andel på 7 procent.

Tyskland aftog flest polske landbrugsprodukter

Tyskland forblev Polens vigtigste handelspartner også på dette område, med en eksportværdi på 4,7 mia Euro. Andre vigtige modtagere af polske landbrugsvarer var Storbritannien (1,7 mia. Euro), Holland og Frankrig (ca. 1,1 mia. Euro hver), Italien (1 mia. Euro) samt Tjekkiet(0,8 mia. Euro).

Samtidig voksede importen med 4,7 procent sammenlignet med samme periode sidste år til 12,8 mia. Den positive handelsbalance steg med 9,9 procent sammenlignet med samme periode i 2019 til 6,3 mia. Euro. Hvilket er positivt, ikke mindst når Polen har et dundrende underskud på de offentlige budgetter.

Vil du gerne importere eller eksportere til Polen?

Polen er et kæmpe marked, med rigtig gode indtjeningsmuligheder for dig og dit firma. Hvad enten du ønsker, at importere til Danmark eller eksportere til Polen.

Men naturligvis er det ikke alle produkter eller services som det kan betale sig, at importerer og/eller eksporterer. Desuden er det ikke alle brancher mv. der er lige lette at handle med plus der er også meget ofte sprogbarrieren som du/I skal overvinde. Da ikke alle taler Engelsk eller andre sprog end polsk.

Den specialviden har jeg naturligvis efter, at have drevet forretning og boet i Polen siden foråret 2008. Så kontakt mig for, at få flere oplysninger om, hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed og dig ang. det polske marked.

Jeg er naturligvis også klar til, at rådgive dig/jer allerede nu. Så du kan også booke en konsulentrådgivningssession nu.

 

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?