Polens eksport af landbrugsfødevarer vokser fortsat viser ny rapport

Polens eksport af landbrugsfødevarer vokser fortsat viser ny rapport oktober 30, 2020Skriv en kommentar
Polens eksport af landbrugsfødevarer vokser fortsat viser ny rapport

Trods COVID-19 er der heldigvis fortsat mange positive nyheder fra visse polske brancher. En af disse er fra det polske landbrug, som fortsat oplever en stigning i eksporten af deres landbrugsfødevarer. Det viser en ny rapport.

Eksporten af ​​polske landbrugs- og fødevareprodukter er i de første otte måneder af 2020 steget med 6 procent. Det er sammenlignet med samme periode sidste år og eksporten beløber sig til 21,9 mia. Zloty. Det rapportere det Nationale støtte center for landbrug (KOWR).
KOWR, som er en organisation indenfor den polske stat oplyser, at væksten i eksport primært var påvirket af gode resultater af udenlandsk salg i første kvartal og opsvinget i eksporten i juni og juli. Afskrivningen af ​​den indenlandske valuta over for Euro og USD i første kvartal, bidrog også til stigningen i eksporten. Mellem april og august var den polske Zloty i en kurs, der var gunstig for de polske eksportører.

Polsk eksport primært til EU-lande

KOWR-dataene viser, at dynamikken i eksportvækst oversteg væksten i importen. Faktisk steg den positive handelsbalance med 10,1 procent sammelignet med 2019 og nåede  7,4 mia. Euro. Som sidste år blev polske landbrugsfødevarer i år primært eksporteret til EU-markedet. Eksporten til EU-lande nåede op på 17,5 mia. Euro, en stigning på 3 procent i forhold til sidste år og udgjorde 80 procent af de samlede indtægter fra eksporten af ​​landbrugsfødevarer.

KOWR-analytikerne bemærkede desuden i deres rapport, at dette år ser en forholdsvis stærk vækst i salget til markeder uden for EU. Det er et tegn på, at indenlandske virksomheder i Polen intensivt leder efter nye markeder. Eksporten til markeder uden for EU nåede værdien op på 4,4 mia. Euro efter årets første otte måneder og voksede med 18 procent i forhold til samme periode i 2019

De mest populærer polske produkter inden for eksport af landbrugsfødevarer er iøvrigt; kød, frugt, grøntsager, korn og mejeriprodukter samt slik.

Mellemøsten har øget interesse i polske fødevarer

I august understregede landbrugsministeriet, at pandemien havde resulteret i lande med svagt landbrug, men alligevel rig rent økonomisk, ønskede at opbygge eller genopbygge deres madreserver. Dette manifesterede sig i en voksende interesse for polsk mad fra lande som Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Libanon.

UAEs interesse i at opbygge sine madreserver blev udtrykt på den internationale Gulfood messe, der fandt sted i Dubai fra 17. til 21. februar 2020.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?