Polen bliver måske ledende hamp producent i Europa

Polen bliver måske ledende hamp producent i Europa august 1, 2020Skriv en kommentar
Polen bliver måske ledende hamp producent i Europa

Industriel hamp dyrkes i stigende grad af polske landmænd. Sidste år steg det såede område med næsten 80 procent til over 3.000 ha. Udviklingen i denne industri kan have en positiv indvirkning på hele økonomien.

Polen har endda potentialet til at blive en af ​​de største producenter af hampprodukter i Europa. Ifølge eksperter kræver udviklingen af ​​den indenlandske industri indfører standarder, der sikrer større produktions konkurrenceevne.

Enorm stigning i antallet af hamp plantager i Polen

”Industriel hamp har en række anvendelser, senest også i veterinærbranchen. Derfor har vi en enorm stigning i antallet af plantager og interesse for denne plante”udtaler Witold Czeszak, som er leder af Hemp-programmet ved Institut for Naturlige Fibre og Medicinske Planter i Poznań.

Polityka Insight-analytikere anslår, at landmændene sidste år rapporterede 36 millioner Zloty i indtægter fra dyrkning af industriel hamp. På grund af de relativt lave dyrkningsomkostninge,r var det meste af denne omsætning overskud!

Udviklingen af ​​landbruget bør også medføre udvikling af industrier, der beskæftiger sig med forarbejdning af hamp stilke – fra tekstiler, gennem fødevarer og kosmetik til byggeri.

Uklarheder i den polske lovgivning på området

Imidlertid er hindringerne for udviklingen af ​​cannabisindustrien i Polen regulatoriske uklarheder, idet der er mulighed for forskellige fortolkninger af reglerne. Problemet er blandt andet, at lovgivningen som er indeholdt i forskellige retsakter eller er underlagt forskellige ministre.

I den nuværende juridiske  situation udsættes iværksættere, der er involveret i dyrkning af industriel hamp, for store risici. Hvis grænsen for det psykoaktive stof THC overskrides i cannabispartiklerne, der er tilbage fra forarbejdning eller i færdige produkter, kan de blive retsforfulgt. Dette afskrækker i øjeblikket en del potentielle investorer. Det skriver mediet Newseria

Hamp dyrkning i Polen en gylden mulighed for dig

Som nævnt stiger antallet af plantager som dyrker hamp voldsomt i Polen, og det på trods af de netop nævnte problemer. Men jordarealer er markant billigere end i Danmark og specielt på landet. Derfor vil du kunne tjene gode penge ved, at lægge dele eller hele din hamp produktion i Polen.

De juridske problemer kan løses, ellers ville så mange heller ikke gå i gang med hamp produktionen i Polen. Men det er naturligvis vigtigt med en god advokat i Polen. Dem har jeg mange af i mit netværk. Desuden ved jeg grundet mit ophold i Polen siden 2008, hvordan og hvor du finder den rette grund. Så book en online konsulentrådgivnings session nu.

Du kan også stille flere spørgsmål i Q and A forummet ang. dette eller andet vedr. Polen og det polske marked. Forudsætter at du er Biz i Polen VIP medlem.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?