Hamp frister polakkerne bekræfter ny rekordindsamling

Hamp frister polakkerne bekræfter ny rekordindsamling november 17, 2020Skriv en kommentar

Landbrug har historisk set altid været populært i Polen og i de senere år har dyrkning af hamp også været en del af det polske landbrug. Det bliver mere og populært, hvilket mandagens rekordindsamling bekræfter.

I går var der en crowdfunding til fordel for den polske hamp virksomhed ​​Kombinat Konopny. Virksomheden er grundlagt af Maciej Kowalski, som er en polsk pioner inden for hampdyrkning og -forarbejdning i Polen. Kombinat Konopny lejer en 40 hektar mark nær Elbląg, hvor den dyrker industriel hamp. Virksomheden tilbyder kosttilskud i kapsler, baseret på hamp samt hampepollen og hampeblomster.

Ny polsk crowdfunding rekord

Dette er nok en medvirkende årsag til, at allerede mindre end 40 minutter efter kampagnens lancering blev en ny rekord for polsk crowdfunding brudt. Hamp virksomheden fik indsamlet 4,2 millioner Zloty . Kampagnen blev støttet af over 700 investorer på de 40 min!

Pengene vil virksomheden bruge til, at øge omfanget af hampedyrkning og starte produktionen af ​​CBD-olier og tekstilprodukter. “Jeg har allerede investeret næsten 4 millioner PLN i Kombinat Konopny, to års arbejde, flere års erfaring og et hundrede procent engagement. I dag oplever cannabisindustrien sit øjeblik” udtaler ejeren Maciej Kowalski.

Hampeanlægget blev etableret i 2019. Dets ansigt er som nævnt Maciej Kowalski, der tidligere grundlægger og præsident for HemPoland i perioden 2014-2018, der, da det blev erhvervet af det canadiske selskab The Green Organic Dutchman, blev værdsat til 100 millioner Zloty.  Han har desuden også været pressetalsmand for Free Hemp Association (2011-2014).

Kombinat er en perfekt kombination af en lovende industri og en ekspert indenfor området, der også er præsident for virksomheden og ambassadør for cannabis-segmentet i Polen. Virksomheden har vækket store følelser blandt investorer i flere uger. Det registrerede et rekordantal abonnementer til meddelelser om lanceringen af ​​kampagnen. Vi forventede ekstraordinær interesse fra investorer, men effekten overgik forventningerne, kommenterer Marcel Rowiński, som er Crowdways COO.

Hamp salg i Polen for milioner

Ifølge rapporten Polityka Insight Research udgjorde landmændenes indtægter fra dyrkning af industriel hamp i Polen i 2019, 36 millioner Zloty. Værdien af ​​indtægter fra virksomheder, der beskæftiger sig med CBD-behandling, oversteg 210 millioner Zloty.

Den brede vifte af cannabisbrug inkl. inden for medicin, gastronomi, tekstiler og konstruktion gør, at dyrkningen af ​​denne plante bliver mere og mere populær hvert år. Som et resultat beskrives cannabismarkedet som et af de mest dynamisk udviklende i de senere år i Polen.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?