Disse produkter og serviceydelser mangler på det polske marked

Disse produkter og serviceydelser mangler på det polske marked juli 1, 2020Skriv en kommentar
Disse produkter og serviceydelser mangler på det polske marked

De fleste produkter og serviceydelser er naturligvis på det polske marked. Men der er nogle huller i markedet i Polen, som du og din virksomhed kan drage nytte af. Nogle af disse vil jeg komme ind på i dette blogindlæg.

Slik i en god kvalitet mangler i Polen

Der er rigtig mange produkter af en rigtig god kvalitet i Polen. For eksempel er der fødevarer som er virkelig gode, såsom mange kødtyper, pølser, kager samt øl.

Set i det lys, er det utroligt hvor ringe kvaliteten af slik er, hvis man sammenligner med Danmark f.eks. Chokolade og chips kan man få det i en fin kvalitet, men så stopper det også der.

Der er generelt set ikke meget slik, at vælge imellem og det der er er ret ringe. Så her er der en god mulighed for, at sælge kvalitetsslik i Polen. Det kan evt. være som grossistvirksomhed i Polen, hvor du så sælger til butikskæder såsom Zabka, Netto, Frisco, Kaufland Carrfour, Real samt Bideronka i Polen.

En anden mulighed kan være, at du er grossist i Danmark og så laver aftalen ved at kontakte supermarkederne og kioskkæderne m.fl. i Polen. En tredje mulighed kunne være at du fandt en grossist i Polen, som så kunne være bindeledet til de førnævnte butikker.

En fjerde mulighed er, at laver aftaler med biografer, cafeer eller isboder mv. i Polen, hvor de så sælger slikket fra. En femte mulig kunne være, at åbne butikker i Polen som sælger slik af en høj kvalitet.

Det er dog værd, at bemærke at der i Polen ligesom i Danmark, er en detaljeret lovgivning indenfor fødevarerområdet. Så inden man kaster sig ind på f.eks. markedet for slik, bør du tage kontakt til en advokat med speciale indenfor området. Såfremt du har brug for hjælp desangående, er du velkommen til at booke en business i Polen session.

Elektronik produkter ikke en mangle i Polen men…

Elektroniske produkter såsom smartphones, tv, bærbære osv. er alt andet end en mangle på det polske marked, Så hvorfor så nævne det her?

Årsagen er, at mange af disse elektroniske produkter har en højere pris end i Danmark. Dermed er det muligt for din virksomhed at kunne konkurrere på prisen i Polen.

Foreksempel er mange Apple produkter dyrere end i Danmark. Jeg har tidligere set, at den billigste pris på en Macbook Pro i Polen sammenholdt med den billigste i Danmark, var 500 Zloty dyrere i Polen end i Danmark.

500 Zloty er i skrivende stund 833,86 danske kroner. Zloty betyder iøvrigt gylden og nej, Polen har ikke haft fælles valuta med Holland.  Nå, spøg til side.

Der er også andre eletroniske produkter som er dyrere i Polen end i Danmark. For nogle år siden ville jeg have en Sonos 1, altså en trådløs højtaler. Jeg sammenlignede priserne i Polen og i Danmark og det viste sig at jeg sparede 181 Zloty (301,86 kroner) ved at købe den i Danmark fremfor i Polen. Så jeg købte den, da jeg alligevel skulle til Danmark.

Med andre ord kan det være, at din virksomhed kan sælge mange og visse elektroniske produkter i Polen. Prisen kan du i hvert fald konkurrere på!

Denne type serviceydelse mangler i Polen

Når man som jeg kommer fra Danmark og bor i udlandet, ja så sammenligner man jo selvsagt de to lande. Dette angår også hvad der er af  produkter og serviceydelser i det ene land som der ikke er i det andet.

Noget af det jeg endnu ikke har set i Polen, er de såkaldte 3 bud hjemmesider. Altså en hjemmeside hvor man kan søge efter f.eks. en revisor, advokat m.fl., hvor du så får 3 bud at vælge imellem.  Et dansk eksempel på dette er Ageras.

Det er muligt at det findes, men i så fald er de virkelig dårlig til marketing og det hvad enten det er online marketing eller offline marketing!

Udover disse er der også andre serviceydelser eller produkter som ikke er på markedet i Polen eller hvor der ikke er ret stor konkurrence på netop det produkt eller serviceydelse. Vil du gerne vide det, kan du enten undersøge markedet selv i Polen eller sparer tid og penge, ved at tage det professionelle valg og booke rådgivning om opstart af firma i Polen forløbet eller en business i Polen session.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?