Polen er blandt EUs top producenter af honning – big bee-siness

Polen er blandt EUs top producenter af honning – big bee-siness december 9, 2020Skriv en kommentar

Polen eksportere mange forskellige produkter og ydelser herunder fødevarer. Et af disse er honning, som Polen er stor producent af indenfor EU, det viser helt nye tal. Således er Polen er blevet den fjerde største producent af honning i Den Europæiske Union.

Ifølge den polske og offentlige organisation National Support Center for Landbrug (KOWR) har styrken i Polens honningindustri resulteret i mange flere bier og dermed mere af det gyldne fødevare.

50 procent flere bier giver mere honning

I årene 2015-2019 varierede mængden af honning i Polen, som landets bier producerede. Det er blandt meget andet afhængigt af vejrforholdene og det afspejler sig også i tallene som var 15.000 ton til 24.000 ton. Officielle tal fra det polske veterinærinspektoratet for 2019 anslår antallet af biekolonier til 1,68 mio. Det er en stigning på hele 50 procent sammenlignet med tallet fra 2009.

Marcin Wroński, som er vicedirektør for KOWR, udtaler at honningproducenterne havde draget fordel af støtteprogrammer, der blev samfinansieret af staten og af en EU-finansiering. Han tilføjede desuden, at den høje kvalitet og det store udvalg af polsk honning hjalp, når man konkurrerede med udenlandsk import. Personligt mener jeg, at der ikke er nogen forskel på den polske og så den importeret honning. I hvert fald ikke hvad angår smagen.

Udover dette produkt eksportere Polen, som tidligere nævnt også mange andre fødevarer, f.eks. æbler og derudover gør Polen sig også mere og mere i dyrkning af hamp samt fremstilling af hamp produkter. Du kan endda trække hamp produkter ud af flere maskiner her i Warszawa, hvor jeg er bosiddende og driver forretning fra.

Importer eller eksporter fra/til Polen

VIl du gerne importere fra Polen eller eksportere til Polen via dit firma, så kontakt mig for konsulentrådgivning desangående. Det kan f.eks. være, at du gerne vil finde en polsk underleverandør og det kan være indenfor alle brancher. Eftersom jeg har et meget stort netværk og det ikke “kun” i Warszawa, men over det meste af Polen. Jeg ser frem til, at høre fra dig.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?