Stor økonomisk vækst i Polen i tredje kvartal i år

Stor økonomisk vækst i Polen i tredje kvartal i år november 16, 2020Skriv en kommentar
Stor økonomisk vækst i Polen i tredje kvartal i år

COVID-19 restriktioner i Polen har lagt en dæmper på den økonomiske vækst i landet. Men tredje kvartal gav en økonomisk vækst som er en rekord og ifølge flere analytikere skulle væksten stige i 2021.

Ovenpå nedluknngen tilbage i foråret og nedgangen i økonomien i Polen, kan polakkerne glæde sig over en 7,7 procent stor vækst i tredje kvartal i 2020.  Det er sammenlignet med kvartalet, hvor Polen lukkede ned. Det viser estimater fra Statistik Polen (GUS) fredag, men den anden bølge af COVID-19 vil sandsynligvis medføre en afmatning i fjerde kvartal.

Lockdown i Polen ikke på tale pt

Dog nok ikke lige så meget som tilbage i foråret, da der dengang var en fuld lockdown af det polske samfund. Det er der ikke nu og selv om der en overgang var tale om, at lukke helt ned igen i Polen, ser den fare ud til at være drevet over i hvertfald for nuværende. Det skyldes at selv on det dalige smittetal er højt, så er det nu stabilt og ikke voldsomt stigende som i starten af anden COVID-19 bølge.

Økonomisk vækst i tredje kvartal rettede økonomien op

Stigningen i tredje kvartal kompenserede meget for det katastrofale andet kvartal. Men sammenlignet med samme periode i 2019 gik økonomien tilbage med et fald på 1,9 procent. Der vil sandsynligvis være et yderligere fald i fjerde kvartal. Det skyldes som nævnt den delvise nedlukning i Polen.

Det polske økonomiske institut siger, at vækst i produktion og handel i Polen, står bag væksten i tredje kvartal. Dog mener Rafał Benecki fra, den skandale ramte bank ING Bank Śląski, at forbruget blandt polakkerne steg og det skyldes de positive tal.

Hvordan slutningen af ​​året bliver, afhænger naturligvis af, hvordan COVID-19-krisen udvikler sig. Antallet af nye smittede er stadig på 65 smittede pr. 100.000, hvilket er blandt de højeste tilfælde i EU. Den udvikling og hvordan det evt. rammer det polske forretningsliv, vil jeg narturligvis fortsat dække på disse sider. Har du brug for rådgivning desangående, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?