Største fald i Polens BNP siden murens fald

Største fald i Polens BNP siden murens fald august 17, 2020Skriv en kommentar
Polens BNP oplever største fald siden murens fald

Ifølge Polens centrale statistiske kontor (GUS) faldt Polens BNP med 8,2 procent i andet kvartal af 2020. Dette er lidt bedre end forventet, men det er stadig det største fald i denne indikator siden 1989 og dermed siden murens fald.

Coronavirus skyld i Polens forringede BNP

Det betydelige fald i BNP i andet kvartal, er ifølge PKO BP-økonomer (bank økonomer en afspejling af det dybeste fald i den økonomiske aktivitet i Polens moderne histori og er forårsaget af coronavirus-epidemien.

Polen langt fra værst ramt

Selv om det er en ringe trøst, så er det værd at bemærke at Polen langt fra er et af de lande som oplever det størte fald i BNP. I samme periode faldt BNP for andre lande i Central og Østeuropa med mere end 10 procent. I Rumænien var faldet 10,5 procent, i Slovakiet – 12,1 procent og i Ungarn – 13,6 procent.

I det foregående kvartal formåede Polen, at opretholde den opadgående tendens – BNP steg derefter med 2 procent. Hovedsageligt var det på grund af stigningen i forbruget. Selv da blev det imidlertid forudsagt, at det største fald ville finde sted i andet kvartal i år.

“De data, der offentliggøres i dag, er af historisk art, da økonomien i øjeblikket er i en fase hvor der er højkonjuktur, som er dynamisk på nogle områder,” bemærkede Bank Millennium-økonomer. Det skriver 300gospodarka.

Polen IKKE på vej i en recession

Som nævnt er den polske økonomi i en fase, hvor nøgletallene ellers er postive og det trods for COVID-19. Alle aktuelle forudsigelser om den økonomisk udvikling i Polen er også postive. Men samtlet set må de siges, at være gået fra meget positive til positiv. Men dette vel, at mærke kun på den korte bane.

På langt sigt forventes, at den polske økonomi igen vil komme i allerhøjeste gear. Den polske økonomi er meget robust.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?