Salget af økologiske produkter i Polen stiger meget kraftigt

Salget af økologiske produkter i Polen stiger meget kraftigt juli 31, 2020Skriv en kommentar
Salget af økologiske produkter i Polen stiger meget kraftigt

Polen rimer nok ikke for de fleste danskere, lige på økologi og godt miljø. Men det kan være ved, at det vil ændre sig på sigt. I hvert fald sker der i disse år en kolossal stigning i salget af økologiske produkter i Polen. Der er sågar også en international messe i Warszawa for økologisk fødevarer samt andre økologiske produkter. Den løber af stablen fra den 8-10 Oktober i år.

Eksporter økologiske produkter til Polen

Markedet for økologiske varer og services vil uden tvivl vokse fortsat i de kommende år. Så hvis du og din virksomhed er indenfor denne branche bør du kraftigt overveje, at eksporterer til det polske marked.

Danmark står som et meget miljøvenligst land med gode økologiske varer i polakkernes øjne. Så det vil være let at markedsfører sig i Polen på dette område. Har du brug for rådgivning ang. dette, er du selvsagt mere end velkommen til at booke mig for en konsulentrådgivnings session eller flere. Men tilbage til det voksende økologiske marked i Polen og de nyeste tal.

Salget af økologiske produkter steget med 28 procent i Polen!

På trods af COVID-19 og de medfølgende besparelser samt øget gæld hos visse familier i Polen, stiger salget af økologiske varer i Polen og det markant!

Certificerede økologiske produkter i Polen, har faktisk været en af ​​de mest voksende dele af fødevaremarkedet i årevis. Den seneste undersøgelse fra det anerkendte firma Nielsen, viser at markedet i Polen for økologiske varer i første halvdel af året, voksede i med 28% sammenlignet med samme periode i 2019.

For et år siden var de første seks måneder 19,8% højere end i 2018. Stigningen sker som bekendt på trods af både COVID-19 og på trods af at priserne stadig er højere end ikke-økologiske varer. med andre ord er markedet for økologi et af hurtigst voksende i Polen! Det skriver den polske avis Rzeczpospolita.

Et regulært gennembrud for økologi i Polen

Vi observerer salgsstigninger i alle måneder i år. sammenlignet med sidste år – rapporterer analysevirksomheden Nielsen. Når det kommer til butikker hvor man kan købe denne type produkter i Polen, er store butikker dominerende.

Disse butikker havde 48,1 procent af salget i Januar, i Juni var det allerede steget med 56,3 procent. Derfor fortsætter disse butikker naturligvis og intensivt med, at udvide og fokuserer på salget af økologiske varer.

“Ligesom de udenlandske markeder er en betydelig tendens inden for økologisk mad også synlig i Polen. Hvert år bemærker vi en stigende interesse for produkter i denne kategori, og vi stræber efter, at imødekomme kundernes behov på dette område. Dagligt kan du finde mange økologiske produkter i Lidl-butikker over hele Polen – siger Aleksandra Robaszkiewicz, som talskvinde for Lidl Polska.

Udvikler andre miljøvenlige initiativer på det polske marked

Hun fortsætter “Vi går et skridt videre,  udover at fremme økologiske kategorier, udvikler vi også andre miljøvenlige initiativer. Såsom mærkning af grøntsager og frugter med en slags tatovering på ydersiden af grænsagen/frugten ved hjælp af naturligt lys.

I fremtiden planlægger vi, at introducere denne løsning også for polske sæsonbestemte grøntsager. Den naturlige mærkningsmetode er helt sikker – den har ingen indflydelse på strukturen eller ernæringsværdien af ​​produkterne, tilføjer Aleksandra Robaszkiewicz.

2 butikker i Warszawa sælger “kun” økologiske varer

Carrefour-kæden gør sig også stærkt bemærket i dette segment. Den fransk ejet supermarkeds kæde har endda lanceret to butikker i Warszawa, hvor de udelukkende tilbyder certificerede økologiske produkter. “Vi ser også potentiale for nye placeringer i andre store byer i Polen.” udtaler virksomheden.

Som Carrefour forklarer, ligger andelen af ​​økologiske produkter i kædens salg mellem markedsgennemsnittet i Polen og i Vesteuropa. “De sidste to år har der været en tocifret stigning i salget i denne kategori.” oplyser firmaets pressekontor.

Carrefour Polska arbejder med andre ord på, at udvide deres salg af økologiske varer og i alle deres butikker tilbyder de i alt ca. 2500 af sådanne produkter. “Vi prøver at sikre, at så mange økologiske produkter som muligt i vores butikker kommer fra polske landmænd samt forarbejdningsvirksomheder. I øjeblikket har vi nået et niveau på 60 procent. – informerer virksomheden.

Få del i Polens økologiske og miljøvenlige marked nu!

Som du kan læse, så det nu hvis du skal sælge dine økologiske og andre miljøvenlige varer på det polske marked. Det kan være besværligt, så kontakt mig nu eller bestil en online session nu. Så du kan sælge til ca 38 Mio. nye kunder!

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?