Sådan reagerer de forskelige polske brancher på COVID-19 i udlandet

Sådan reagerer de forskelige polske brancher på COVID-19 i udlandet september 25, 2020Skriv en kommentar
Sådan reagerer de forskelige polske brancher på COVID-19 i udlandet

Da oliepriserne og kobberpriserne falder på det globale marked, ser jeg i dag  på, hvordan den seneste bølge af COVID-19 tilfælde i udlandet påvirker de forskellige polske brancher  og dermed den polske økonomi.

Vigtigste index på Warszawa børsen faldt til meget lavt niveau

Kobberpriserne faldt med 1,1 procent til USD 6.7005,50 tirsdag, og andre industrielle metalpriser faldt med det på nyheden om usikkerhed om vækst i lyset af en indadgående anden bølge af coronavirus. Dette påvirker KGHM Polens kobberproducent, hvis pris faldt fra 136 PLN (30,24 EUR) den 18. september til 123 PLN (27,35 EUR) kl. 9:30 Onsdag. Desuden faldt prisen på Brent-olie på ICE Futures Europe til 41,49 USD per tønde efter tidligere stigninger i denne uge efter nyheden om, at amerikanske oliereserver er faldet.

Når den amerikanske økonomi er på under pres, holder pengene op med at strømme til andre økonomier, herunder Polen. Fra 17. september til 22. september faldt WIG på børsen i Warszawa. WIG’s er det vigtigste indeks, og faldt til sit laveste niveau i lang tid, men det er steget igen i forgårs.

Storbritanniens dårlige økonomi påvirker Polens økonomi negativt

De mange nye tiltag i Storbritannien grundet COVID-19 og deres dårlige økonomi kan også få neative konsekvenser for Polens økonomi. Storbritannien er Polens tredjestørste eksportmarked, og den britiske økonomi faldt med 20 procent i andet kvartal.

Polen sendte seks procent af sin eksport til Storbritannien i 2019 til en værdi af 61 mia. PLN (13,5 mia. EUR). Bildele er en vigtig del af Polens eksport til Storbritannien, og bilindustrien er meget følsom over for pandemien. Dermed vil det uden tvivl være noge efterdønninger på det polske marked.

Polen og Tjekkiet har fortsat en god samhandel

Tjekkiet med en befolkning på 10 millioner mennesker har over 2.000 nye COVID-19 tilfælde pr. dag. Tjekkiet er en stor importør fra Polen, men meget af dets indkøb er kød, mejeriprodukter og andre fødevarer, er ikke blevet påvirket af COVID-19, bortset fra en mindre nedgang i begyndelsen af ​​pandemien.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?