Så meget støtter EU Polen økonomisk for at sikre polske jobs i pandemien

Så meget støtter EU Polen økonomisk for at sikre polske jobs i pandemien oktober 28, 2020Skriv en kommentar
Så meget støtter EU Polen økonomisk for at sikre polske jobs i pandemien

COVID-19 pandemien har medvirket til, at Polen har måtte lukke ned i flere omgange. Meget tyder på, at en fuldkommne nedlukning af Polen snart igen kan blive aktuel. Det går selvsagt hårdt ud over, forretningslivet i Polen og derfor har EU og helt præcist Europa komssionen bevilliget penge til at sikrer de polske jobs.

1 mia. Euro til Polen til at sikrer arbejdspladser

Europa-Kommissionen har meddelt, at de har tildelt Polen 1 mia. Euro til at beskytte arbejdspladser. Til det samme formål er penge doneret til Italien og Spanien. Med andre ord er det økonomisk støtte til de lande indenfor EU, som er hårdest ramt af krisen, forårsaget af coronavirus pandemien.

Formanden for Europa-Kommissionen i EU, Ursula von der Leyen skrev på Twitter, at Polen havde modtaget et lån på 1 mia. Euro. Det er takket være SURE-instrumentet til økonomisk støtte relateret til COVID-19 pandamien som har til formål, at beskytte jobs og arbejdstagere.

Polen modtager i alt 11,2 mia Euro fra EU

”Det er bare starten,” skrev hun endvidere. “Polen modtager i alt 11,2 mia. Euro fra SURE inklusive til finansiering af mekanismer med nedsat arbejdstid.” EU betalte  i alt 17 mia. Euro til Italien, Spanien og Polen, i den første del af den økonomiske støtte til disse lande. Italien modtog 10 mia. Euro, Spanien 6 mia. Euro og Polen 1 mia. Euro, fortalte EU-talsmand Balazs Ujvari på en pressekonference i Bruxelles.

Det samlede beløb for alle betalinger fra SURE-instrumentet til at beskytte jobs, udgør 27,4 mia. Euro til Italien, 21,3 mia. Euro til Spanien og som nævnt 11,2 mia. Euro for Polen. Penge som Polen desværre nok vil få brug for, da landet har mange som er ramt af pandamien. Det både af selve sygdommen, men også set i et økonomisk perspektiv.

Hjælpepakke til Polens virksomheder

Under den sidste store nedlukning af det polske samfund, fik de polske virksomheder en økonmisk håndsrækning af den polske stat. Blandt andet kunne mindre virksomheder slippe for, at betale ZUS i nogle måneder. Det forlyder, at der igen kommer en ligende hjælpepakke igen. Hvilket uden tvivl igen vil kunne ses, på de offentlige finanser som naturligvis er negativt påvirket

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?