Så meget steg Polens industri produktion i November 2020

Så meget steg Polens industri produktion i November 2020 december 29, 2020Skriv en kommentar
Så meget steg Polens industri produktion i November

Trods de forskellige lukninger af det polske samfund grundet COVID-19, går det i de fleste brancher i Polen fremad. Industriproduktionen i november steg således med 5,4 procent sammenlignet med samme periode i 2019.

Højere stigning i industri produktion end forventet

Men sammenlignet med den foregående måned faldt den med 1,6 procent, rapporterede Polens svar på Danmarks Statestik (GUS). Analytikere forventede en stigning i den polske industri produktion i november med 3,3 procent sammelignet med november i 2019 og et fald på 3,6 procent på månedlig basis. Sæsonkorrigeret industriproduktion i november steg med 3,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år og 1,2 procent i forhold til måneden før

Langsom fremgang i økonomien

“Efter vores mening vil afmatningen i den polske økonomi i fjerde kvartal på grund af den anden bølge af Covid-19 være meget lavere end i andet kvartal,” udtaler ING-analytikere. ING er en polsk bank, som iøvrigt har været involveret i en international skandale.

Ifølge seniorekonom Pekao Adam Antoniak er udsigterne for den industrielle sektor gunstige. “Selvom de kommende uger vil være præget af COVID-19 restriktioner i mange lande, vil dette påvirke industrien i begrænset omfang, og i fremtiden har vi massevaccination mod Covid-19. Dette betyder, at virkningen af ​​pandemiske restriktioner indvirkning på efterspørgslen vil være midlertidig, og den øgede aktivitet kan forventes på mellemlang sigt, ”vurderede han.

Den vigtigste kilde til produktionsvækst var den øgede aktivitet hos producenter med en høj andel af eksportindtægterne. PMI-data for euroområdet signalerer opretholdelsen af ​​en klar stigning i den polske eksport og industriproduktion i december i år, bemærkede Jakub Borowski fra Credit Agricole.

Din virksomhed og det polske marked

Har du et firma og leder efter en underleverandør i Polen, så kan du altså godt gøre det nu på trods af COVID-19. Det kan også være, at du vil udvide din webshop til også at være på det polske marked? Begge dele og meget andet vedrørende det polske marked kan jeg være behjælpelig med. Så kontakt mig nu for, at høre nærmere.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?