Så mange af gæstearbejderne vil blive i Polen på trods af coronavirussen

Så mange af gæstearbejderne vil blive i Polen på trods af coronavirussen oktober 9, 2020Skriv en kommentar
Så mange af gæstearbejderne vil blive i Polen på trods af coronavirussen

En ny rapport viser, at mange af gæstearbejderne i Polen gerne blive på trods af coronavirussen. Den hærger iøvrigt Polen, i dag er der 4739 nye smittede og fra i morgen Lørdag, skal man bære mundbind i det offentlige rum! Parker, skove samt strande er dog undtaget for nuværende.

Cirka 1/3 af gæsterarbejderne vil blive i Polen

Dette til trods vil næsten en tredjedel af gæstearbejderne fra øst ønsker at blive i Polen på trods af COVID-19-pandemien. Det viser en undersøgelse fra firmaet EWL. Det skriver flere medier i Polen.

Ifølge rapporten “Udenlandsk medarbejder i tid med pandemi”, der blev offentliggjort først på ugen, sagde 31,3 procent af de adspurgte gæstearbejdere, at de planlagde at fortsætte med at arbejde i Polen. I hvertfald indtil pandemien er overstået og forudsat at dette sker inden for de næste ni måneder.

Næsten 30% af gæstearbejderne i Polen usikrer på hvor længe de vil blive

Næsten ni procent sagde, at de havde til hensigt at forlade Polen i begyndelsen af ​​Oktober. En tilsvarende procentdel, planlægger at forlade Polen i begyndelsen af ​​December. Næsten 30 procent er usikrer på varigheden af ​​deres ophold i Polen.

De fleste respondenter sagde, at de ikke frygtede en ny nedlukning i Polen. 54 procent erklærede, at de ville blive i Polen, selvom der kommer endnu en nedlukning af det polske samfund. På spørgsmålet om, hvad der var det værste ved nedlukningen, svarede de fleste af gæstearbejderne, det reduceret antal af arbejdstimer.

Mange har skiftet arbejdsgiver under COVID-19 epidemien

40 procent af de adspurgte sagde, at de skiftede arbejdsgiver under epidemien, 29,4 procent sagde, at de måtte flytte til et nyt sted for at få arbejde. En stor procentdel sagde, at de måtte skifte til et andet erhverv.

EWL foretog undersøgelsen fra den 26. August til 8. September. Det skete via en tilfældig stikprøve metode af 610 gæstearbejdere i Polen, der fortsatte med at arbejde under pandemien. Det blev gennemført ved hjælp af metoden Computer Assisted Web Interviews. Størstedelen af ​​respondenterne (mere end 89 procent) var ukrainere efterfulgt af hviderussere, moldavere samt personer fra Georgien.

En af hovedårsagerne skal nok findes i, at det er let at finde arbejde i Polen og flere polske virksomheder planlægger at ansætte flere medarbejdere.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?