Rapport: eksport af polske b2b services vokser fortsat

Rapport: eksport af polske b2b services vokser fortsat oktober 13, 2020Skriv en kommentar
Rapport: eksport af polske b2b services vokser fortsat

Polske b2b services sker i udpræget grad med udenlandske firmaer og det er et område som fortsat er i vækst viser en ny rapport. Det skriver mange polske medier.

Polske b2b services indbragte 20 mia dollars i 2019

I 2019 udgjorde værdien af polske b2b servicesr, der leveres til udenlandske kunder af de delte tjenester (SSC / GBS), outsourcing (BPO), forskning og udvikling (F&U) og IT-centre, der opererer i Polen, næsten 20 mia. USD. Tallet vokser desuden støt ifølge den seneste rapport fra Association of Business Service Leaders (ABSL).

Står for størstedelen af Polens BNP

Hvad angår de polske b2b services indtægt som følge af eksporten, havde de polske virksomheder et samletoverskud på 8 mia. USD. Ifølge de seneste ABSL-estimater er sektoren  indenfor polske b2b services ansvarlig for hele 3,0-3,5 procent af Polens BNP!

Rapportens forfattere påpeger, at den moderne polske b2b service sektor sidste år udgjorde 27,5 procent af eksportværdien af ​​kommercielle tjenester fra Polen. Mens den i 2005, et år efter at Polen blev medlem af EU, kun lå på 7,7 procent.

Over 340000 mennesker arbejder i denne sektor

Erhvervsrepræsentanter hævder, at dette er effekten af en sektoren med høj kvalitet i de ydelser som bliver leveret i Polen og som allerede beskæftiger over 340.000 mennesker. Næsten 82 procent af dem der arbejder for virksomheder i denne sektor er firmaer med udenlandsk kapital, og som normalt er fokuseret på, at betjene kunder uden for Polen.

Dette års ABSL-rapport viser, at BSS-centre der opererer i Polen, leverer tjenester på 38 fremmedsprog. Ifølge ABSL-eksperter er Polen takket være tilgængeligheden af ​​højt kvalificerede, flersprogede medarbejdere, blevet et af de bedste placeringer for sektoren ikke kun i Europa, men også over hele verden.

Paweł Panczyj, som er direktør for strategi og udvikling hos ABSL, påpeger at den voksende værdi af den polske eksport af polske b2b ydelser påvirkes af dens mangfoldighed.

Brug selv de polske b2b services

Som du kan regne ud, er der flere årsager til at danske og andre udenlandske firmaer bruger Polens mange b2b ydelser. Det giver rigtig god mening for udenlandske firmaer, ikke mindst når man kigger på ens virksomhedsbundlinje.

Vil dit firma også gerne drage nytte af Polens b2b ydelser og samtidigt undgå dyre fejl i opstarten? Så kontakt mig for yderligere oplysninger ang. hvordan jeg desang. kan hjælpe dig og din virksomhed.

Du kan naturligvis også bestille en online konsulentrådgivningssession nu og/eller booke et strategi forløb for din virksomheds indtog på det polske marked.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?