Polske start-up virksomheder vokser hurtigst i Central- og østeuropa

Polske start-up virksomheder vokser hurtigst i Central- og østeuropa november 23, 2020Skriv en kommentar
Polske start-up virksomheder vokser hurtigst i Central- og østeuropa

Årets udgave af den prestigefyldte ranking “Deloitte Technology Fast 50 Central Europe”, der vælger de hurtigst voksende teknologivirksomheder i Central-og østeuropa, blev domineret af polske start-up virksomheder. 30 procent af firmaerne på listen, indtages af polske start-up virksomheder, og de indtog også halvdelen af ​​Top10-pladserne.

Polsk start-up topper listen

Polske Packhelp er nummer et på listen. Ifølge Deloitte har den polske skaber af en platform, der giver dig mulighed for at designe og bestille personlig online emballage, opnået en stigning i indtægterne på over 9.000 procent i de sidste fire år. Det er første gang, at en af de polske start-up virksomheder topper igen listen, efter flere års pause.

I hovedkategorien “Fast 50” var der i alt 15 virksomheder fra Polen. Til gengæld tog tjekkiske virksomheder føringen i kategorien “Rising Stars” (21). Polske og tjekkiske startups tegner sig sammen for over 70 procent af placeringerne på listen.

Kroatien, som er repræsenteret af fem virksomheder blev nummer tre. Derudover inkluderer listen også virksomheder fra Bulgarien (3), Slovakiet (2) og en hver fra Litauen, Kosovo, Letland samt Estland. Bortset fra Packhelp inkluderede Top10 også fire andre polske start-up virksomheder: EGZOTech (5. plads), Solution4Labs (7.), Zdrowegeny.pl (8.) og Tylko (9.).

“Årets placering er usædvanlig. Pandemien har vist, at teknologivirksomheder ikke kun stimulerer forretningsvækst, men også giver os mulighed for at fungere i en tid med isolation” kommenterer Agnieszka Zielińska,  som er partner i Deloittes finansielle rådgivningsafdeling.

Firmaer indenfor softwareudvikling præger listen

Som i de foregående år er “Deloitte Technology Fast 50 Central Europe” -rangeringen domineret af softwareudviklingsvirksomheder. Der er så mange som 30 på listen. 11 virksomheder repræsenterer sektoren “medier og underholdning”, og fire producenter af computerhardware. Tre virksomheder er fintechs og to tilhører medicinske og bioteknologiske sektorer.

Investere i polske start-up virksomheder?

Har du lyst til, at f.eks. at starte en virksomhed op i Polen eller investere i Polen, så kontakt mig for en professionel konsulentrådgivning ang. det polske marked. Du kan evt. også allerede nu booke en online konsulentrådgivnings session. Som noget nyt, kan du fra i dag af også bruge chatten nede i nedeste højre hjørne på siden. Såfremt dy har spørgsål mv.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?