Polske banker fyrer flere ansatte viser ny rapport

Polske banker fyrer flere ansatte viser ny rapport november 5, 2020Skriv en kommentar

De polske banker er under et kraftigt pres, og nogle af de polske banker er endnda eftersigende tæt på konkurs. Den polske banksektor fyrer også flere af deres ansatte viser en ny rapport. Men det skyldes formentlig ikke “kun”, at de er presset økonomisk.

151.300 ansatte i de polske banker

Flere polske medier blandt andet Rzeczpospolita, at den polske banksektor har reduceret antallet af ansatte. I august 2020 var det samlede antal arbejdspladser 151.300, hvilket er 7.700 færre end samme tid året før.

Reduktionen skyldes primært afskedigelser i bankernes filialer. Sidste år blev omkring 4.400 mennesker afskediget og 34.100 i løbet af det sidste årti. Antallet af bankers filialer er faldet med næsten 3.400 siden 2013.

Årsagerne til afskedigelserne i den polske banksektor

Bankkunderne i Polen, har i de senere år valgt at bruge de online bankservices. Hvorimod folk er mere tilbageholdende med at besøge bankfilialer. Derfor har bankerne i Polen, følt behov for at skære ned på løn omkostningerne på dette område.

SARS-CoV-2 coronavirus-pandemien har  desuden forstærke tendensen. Desuden har lavere renter og højere kreditrisiko også reduceret banksektorens rentabilitet.

På den anden side har beskæftigelsen i nogle bankers hovedkvarter været stigende. Banker har krævet flere medarbejdere tilm at hjælpe med tilpasning til regler, advokater samt it-specialister. Ifølge rapporterne udgør udgifter til medarbejdere halvdelen af ​​alle driftsomkostningerne i banksektoren, så derfor er det desværre åbenlyst et sted for bankerne at spare.

Ny lockdown vil også ramme de polske banker

Den polske regering har meldt ud, at der fra næste uge af vil komme flere restriktioner grundet COVID-19. Såfremt tallet ikke falder, vil der være fuld lockdown igen. Regeringen i Polen har meldt ud, at der igen vil være hjælpepakker til de polske virksomheder. Men der vil uden tvivl være konkurser og folk vil så ikke kunne betale deres lån tilbage.

Så flere afskedigelser, er nok desværre på vej i den polske banksektor. Desuden er der en polsk bank, som også har et andet stort problem at slås med.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?