Polsk turisme i stor tilbagegang og vil fortsat være under pres i lang tid

Polsk turisme i stor tilbagegang og vil fortsat være under pres i lang tid september 22, 2020Skriv en kommentar
Polsk turisme i stor tilbagegang og vil fortsat være under pres i lang tid

Mange turister har i de senere år for alvor fået øjnene op for Polens skøndhed og mange seværdigheder. Det gælder ikke mindst turister fra Skandinavien, herunder Danmark. Men grundet primært Coronavirussen er turismen i Polen under et voldsomt pres og har oplevet en meget stor tilbagegang i 2020. 

Det er en tilbagegang, som den polske turisme ikke vil komme over lige med det første. De mest populærer rejsemål i Polen, vil sandsynligvis ikke se en forbedring af antallet af turister før i midten af ​​2021, udtalte TravelDATA-formand Andrzej Betlej forleden ifølge en lang række af polske medier.

COVID-19 påvirker også den polske turisme 

“Udsigterne for Polen er ikke så dårlige, da der er færre tilfælde af COVID-19 end i andre lande,” sagde Andrzej Betlej, lederen af ​​rejsemarkedsundersøgelsesfirmaet TravelDATA. “Problemet er, at i de lande, hvor turister rejser fra pandemien vokser igen.”

Mens byerne ved kysten masuriske søer og bjergene havde stor fordel af polakkernes beslutning, om at tilbringe deres ferier i disse skønne områder i hjemlandet, havde byer som Kraków, Wrocław og Warszawa, som normalt er magneter for udenlandske turister, tomme senge i deres tophoteller, ifølge Statistik Poland data vedr. turistantal.

Udenlandske overnatninger fald i Polen med 88,6 procent!

Mens antallet af udenlandske overnatninger i Juni faldt med 88,6 procent, faldt antallet i Juli fortsat med 68,2 procent set i forhold til samme periode sidste år. Dette til trods for, af der var en genoptagning af flyrejser fra udlandet efter nedlukning i foråret.

Størstedelen af ​​de udenlandske besøgende ser ud til kun at have været på besøg en enkelt dag. Eftersom det gennemsnitlige antal overnatninger faldt til 0,3. For indenrigsrejsende var tallet 2,4 nætter, hvilket er en nedgang på 25 procent i forhold til sidste år.

Hoteller i Krakow havde en belægningsgrad på 18,3 procent i Juli i modsætning til 83,7 procent sidste år. I Warszawa var tallet 21,4 procent og det i modsætning til 70,6 procent sidste år. I Wrocław var hotellerne lidt højere med 36,7 procent i modsætning til 82,2 procent sidste år.

I økonomiske termer faldt indtægterne pr. hotelværelse i Polen ifølge data fra forskere fra STR fra 258,50 PLN (58 Euro) til 43,1 PLN (9,67 Euro) i Kraków, det hårdeste hit af de tre. Ifølge det polske økonomiske institut (PIE) brugte udenlandske turister i 2018 34,5 mia. PLN (7,7 mia. Euro) i Polen.

Et regeringsprogram til at tilskynde familier med børn til, at bruge på turisme, som stillede 500 PLN (115 Euro) til rådighed for hvert barns forældre til at bruge udgifter til indkvartering og catering, begyndte først at arbejde i august, så der er stadig ingen oplysninger om dette bistået de bedste destinationer for rejsende fra udlandet. Det er imidlertid usandsynligt, at det ville have ændret indenlandske turisters ferievalg meget.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?