Polsk rekord: eksport indtægter for over 100 milliarder Zloty på en måned

Polsk rekord: eksport indtægter for over 100 milliarder Zloty på en måned december 15, 2020Skriv en kommentar
Polsk rekord: eksport indtægter for over 100 milliarder Zloty på en måned

I lang tid har det været kendt, at den polske eksport går rigtig godt og det på flere områder blandt andet fødevarer såsom honning går som varm brød til det store udland. Eksporten går nu så godt, at eksport indtægterne har sat ny rekord: 100 milliarder Zloty i løbet af en måned!

104,3 milliarder Zloty i eksport indtægter

Det var i oktober, at polske virksomheder solgte varer til en værdi af hele 104,3 milliarder Zloty til udlandet. Dette er den første måned i historien, hvor den polske eksport oversteg milliarder Zloty, rapporterede Polens Nationalbank. Det er så meget som 9,5 procent højere end for et år siden og denne vækstrate var højere end i de foregående måneder.

Den hurtigst voksende eksport er af bilbatterier og motorer, tv-apparater, tøj og tobaksvarer. Eksporten i Euro nåede op på næsten 23 milliarder Euro og var også rekordhøj.

Polsk import steg lidt

Importen steg samtidig med 1,9% primært takket være køb af tøj i udlandet og medicinske diagnostiske tests. Til gengæld faldt værdien af ​​importen af ​​råolie så meget som 50 procent. Overskuddet i varehandel udgjorde 7,9 milliarder Zloty.  Derudover har Polen et overskud på 8,8 milliarder Zloty på kapitalomsætningskontoen, hovedsagelig relateret til afregninger med Den Europæiske Union.

Det betyder, at der i oktober flød 19 milliarder zloty flere penge til Polen fra udlandet, end de strømmede ud. I løbet af de sidste tolv måneder er dette overskud allerede over 135 milliarder Zloty (80 milliarder Zloty på betalingsbalancen og 55 milliarder Zloty på kapitalkontoen).

Det bliver interessant, at se om Polen fortsat vil have så store eksport indtægter i de kommende år. En udvilking som du naturligvis fortsat kan følge på disse sider og hvis du selv vil importere eller eksportere fra/til Polen kan du med stor fordel drage nytte af min konsulentrådgivning. Det være sig for eksempel ang. det at finde/bruge en polsk (under)leverandør. Men du kan selvsagt altid kontakte mig, for at høre nærmere om mine services.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?