Polsk energigigant køber naturgas fra Danmark i en længere årrække

Polsk energigigant køber naturgas fra Danmark i en længere årrække oktober 23, 2020Skriv en kommentar
Polsk energigigant køber naturgas fra Danmark i en længere årrække

I mange år har der været flere forretningsaftaler imellem Polen og Danmark, især efter Polens indtræden i EU tilbage i 2004. Nu er der så også blevet indgået en aftale på naturgasområdet.

PGNiG indgår naturgas aftale med Ørsted

En aftale om naurgasimport fra Danmark til Polen blev underskrevet af det polske olie- og gasselskab PGNiG med det danske selskab Ørsted. Kontrakten vil være gyldig fra begyndelsen af ​​2023 til oktober 2028. I løbet af denne periode skal PGNiG købe næsten 6,5 milliarder kubikmeter dansk naturgas.

Vil øge Polens energisikkerhed

Som selskabets administrerende direktør Jerzy Kwieciński sagde, vil aftalen med danskerne øge energisikkerheden i vores land. ”Vi lægger ikke skjul på, at vi ønsker, at denne aftale tillader os at importere gas, når vores aftale med det russiske Gazprom slutter, dvs. i slutningen af ​​2022,” sagde Jerzy Kwieciński.

”Takket være den nye aftale vil vi kunne bruge dansk gas. Vi vil kunne importere den via Baltic Pipeline, og vi vil være i stand til at sælge den på det tyske marked, ”tilføjede han.

Ørsted vil sælge en del af den naturgas, der produceres i den danske del af Nordsøen til Polen. PGNiG-præsident Jerzy Kwieciński understregede, at den aftale, der blev underskrevet i dag, vil give os mulighed for at importere yderligere en milliard kubikmeter gas til Polen hvert år.

I øjeblikket er det årlige gasforbrug i Polen omkring 19 milliarder kubikmeter. Råmaterialet kommer til Polen fra Rusland, USA, Qatar samt Norge.

Vil dit firma også handle med Polen?

Det er selvsagt ikke “kun” naturgas som man kan handle og indgå aftaler med polske virksomheder om. Det kan være, at du og dit firma vil sælge til de næsten 38 mio. polakker og/eller leder efter en polsk underleverandør. Begge dele kan jeg og Biz i Polen hjælpe dig/jer med. Du ka læse mere om bl.a. vores rådgivning på hjemmesiden og/eller kontakte mig for mere information.

 

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?