Polens største handelsplatform på nettet er på vej på børsen

Polens største handelsplatform på nettet er på vej på børsen september 14, 2020Skriv en kommentar
Polens største handelsplatform på nettet er på vej på børsen

Den største handelsplatform i Polen og som er på nettet, er nu på vej på børsen i Polen. Det er ikke Aliexpress eller Amazon som er den største spiller på det polske marked. men derimod Allegro. Allegro kan vel nærmest kan sammenlignes med Den Blå Avis i Danmark. Hvis man skal sammenligne med, hvad der er på det danske marked.

Økonomisk set måske største børsintroduktion på Warszawas børs

Allegros indtrædne på børsen i Warszawa, kan være den største debut i WSE’s historie. Det skriver businessinsider i dag. Detaljerne præsenteres af virksomheden på en pressekonference. Det vides imidlertid, at konsortiet af fonde Cinven, Permira og Mid Europa Partners ønsker, at sælge nogle af deres aktier og udstede nye med et forventet bruttoprovenu på ca. 1 mia. Zloty.

Det vil som nævnt i så fald, være den største børsintroduktion i Warszawas børs historie. Den største børsintroduktion på WSE børsen skete i 2010 og tilhører den polske forsikringsvirksomhed PZU.

Allegro har over 12 mio. aktive købere i Polen

Allegro er fortsat et af de globale fænomener – det er en lokal aktør i e-handelssektoren, men som ikke tillader globale og gigantiske store virksomheder som AliExpress eller Amazon at dominere hjemme markedet. Allegro er nemlig fortsat “nummer 1” handelsplatform på det polske marked med 12,3 millioner aktive købere og 117 tusind. sælgere.

Fondene der introducerer Allegro til børsen og som er nævnt tidligere i artiklen, har kontrolleret virksomheden siden 2016. Da købte de Allegro for  3,25 milliarder dollars. fra den sydafrikanske Naspers-gruppe.

 

Polens detailmarked 724 mia. Zloty værd i 2024

Virksomheden fokuserer, som det understreges i pressemeddelelsen, på detailmarkedet i Polen. Det vurderes til en  værdi af 621 mia , hvis værdi forventes at stige til 724 mia Zloty inden 2024.!Ifølge Allegros eget skøn, formåede portalen at kontrollere 3 procent i 2019 af dette marked.

Værdien af ​​produkter solgt i løbet af de 12 måneder mellem 30. juni 2019 og 30. juni 2020 udgjorde 28,4 mia. Zloty. ‘”Med hensyn til GMV er Allegro.pl også en af ​​de 10 største e-handelsportaler i verden og en af ​​de 100 største webportaler i verden med hensyn til det månedlige antal besøg” – understreger virksomheden i en pressemeddelelse. Gross Merchandise Volume forkortet GMV er den totale mængde, som forbrugerne bruger på varer og altså her Allegro.

Polske Allegro i markant vækst

“I 2019 steg den årlige værdi af solgte produkter (GMV) og nettoindtægter med henholdsvis ca. 25% og over 30%, og i første halvdel af 2020 steg begge disse indikatorer med mere end 50%. Vi registrerede en lignende tendens i justeret EBITDA, som steg med 20 procent i 2019 og med 28 procent, fortæller firmaet videre i pressemeddelsen.

I første halvdel af 2020 med margener på over 45%. I dag markerer det en ny fase i Allegros udvikling, der er baseret på implementering af innovative løsninger i virksomheden, tiltrækning af endnu flere kunder til vores platform, investering i vores medarbejdere og forsyning af købere og sælgere med den bedst mulige oplevelse af at bruge vores tjenester.

Vi er stolte af at kunne tilbyde institutionelle og detailinvestorer vores virksomheds aktier. Vi ønsker også, at hver af vores medarbejdere bliver medejer af Allegro “,understreger Francois Nuyts som er CEO i Allegro i virksomhedens pressemeddelelse.

Få del i den store online handel i Polen

Som du kan læse, er online handel i Polen i voldsom vækst i disse år. Så det er et rigtigt godt tidspunkt, hvis du og din virksomhed, kommer ind på det polske online marked. Umiddelbart lyder det jo nemt.

Men dels er det polske sprog en svær nød at knække og dels er der nogle specielle forhold på det polske marked som man bør være bevidst om. Ellers kan det både blive dyrt samt tage lang tid, før man for bidt sig ordentligt fast på det polske marked.

Derfor vil du kunne sparer både tid og penge, hvis du får den rette professionelle rådgivning og fra en som bor i Polen og som har drevet og driver forretning i Polen. Den rådgivning kan du få af mig, da jeg som nævnt har mange års erfaring i at drive virksomhed i Polen.

Kontakt mig for, at få flere oplysninger om hvordan jeg kan hjælpe din virksomhed på det polske marked. En anden mulighed er, at booke en online session nu.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?