Polens online økonomi har kronede dage viser ny rapport

Polens online økonomi har kronede dage viser ny rapport oktober 20, 2020Skriv en kommentar
Polens online økonomi har kronede dage viser ny rapport

Mange polakker går som i så mange andre lande, mere online i disse Coronavirus tider og det kan ses i den del af økonomien som er online. Den digitale økonomi i Polen voksede således med 18,4 procent i de første måneder af COVID-19s hærgen tilbage i foråret. Hvilket er 2,5 gange hurtigere end den gennemsnitlige vækst i årene 2017-2019, ifølge en rapport fra McKinsey-analytikere.

I 2019 voksede den digitale økonomi i Polen med 7,2 procent og nåede en værdi på 32,7 mia. Euro ifølge rapporten med titlen “Digitale udfordrere i den næste normale: Central- og Østeuropa på vej mod digitalt ledet vækst i 2017-2019 . ” Udover Polen ombefatter undersøgelsen også andre lande og de er Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Letland. Litauen, Rumænien, Slovakiet og Slovenien.

Online økonomi i Central og Østeuropa voksede med næsten 8%

I Central og Østeuropa voksede den online økonomi i 2017-2019 med en hastighed på næsten 8 procent årligt og nåede op på 94 mia. Euro i 2019. Dette er 2 mia. Euro mere end i det basisscenarie, som forfatterne af rapporten antog.

Polen stod for en fjerdedel af dette overskud. I de første fem måneder af 2020 voksede regionens online økonomi med over 14 procent, svarende til 78 procent eller5,3 mia. Af den vækst, der blev registreret for hele året 2019.

Analysen af ​​den online handel under pandemien, som også er inkluderet i rapporten viste, at antallet af polakker, der har brugt mindst en internettjeneste, er steget fra 66 procent til 78 procent siden pandemiens begyndelse.

Få del i Polens voksende handel på nettet

Vil du gerne ind på det polske marked for online handel? Men du ved ikke hvor du skal starte samt ikke kender til Polen og dens specifikke regler mv.? Så book en online b2brådgivnings session med mig, så du kan få en god start med din webshop mv. i Polen. Du er selvsagt også mere end velkommen til, at kontakte mig for mere information.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?