Polens Nationalbank: BNP falder i 2020 men stiger igen de kommende år

Polens Nationalbank: BNP falder i 2020 men stiger igen de kommende år juli 22, 2020Skriv en kommentar
BNP i Polen falder og stiger igen. Grafer

Der er vel næppe et land i verden, som ikke bliver økonomisk ramt af corona virussen. Det bliver Polen også i første omgang, i følge den seneste økonomiske prognose fra Polens National bank. Således skulle Polens BNP falde med 5,4 procent i 2020.

Polens BNP stiger igen i 2021 og 2022

Heldigvis lader det til, at det “kun” er en enlig svale. For ifølge Polens Nationalbank vil Polens BNP igen stige i 2021 og i 2022. I 2021 forventes det, at væksten bliver på 4,9 procent samt en lidt mindre vækst i 2020 på 3,7 procent i 2022.

Denne nye prognose, kan sammenholdes med Polens Nationalbanks økonomiske prognoser tilbage i Marts i år og altså inden Coronavirussens hærgen verden over. Da regnede de med, at den økonomiske vækst i Polen i indenværende år ville være på 3 procent og i 2021 på 3,1 procent samt 3 procent igen om to år.

Den nye økonomiske forudsigelse, som er beskrevet i den polske nationalbanks inflations rapport, viser med andre ord at der går en rum tid før den polske økonomi er helt tilbage på sporet igen. Dog er det som tidligere nævnt, en af de økonomier på verdensplan, som eftersigende vil klarer sig bedst i kølvandet på Covid-19.

Økonomisk prognose som bør tages med et vist forbehold

De fleste økonomiske prognoser bør altid tages med et vist gran salt og især i disse tider. Mange eksperter mener som bekendt, at det er meget sandsynligt at der vil komme en anden bølge af virusramte senere i 2020.

Såfremt at det kommer til at holde stik, vil den økonomiske forudsigelse hvad angår Polens BNP næppe holde. Dog har den polske regering udtalt, at hvis der kommer en anden bølge af virussen, vil Polen ikke lukke ned som var tilfældet for et par måneder siden.

Men personligt er jeg sikker på, at den polske økonomi fortsat vil vokse om ikke nu, så i fald fald om nogle år. De sidste årtier er den polske økonomi vokset og vokset, så den er ikke sådan at vælte omklud. Den voksede f.eks. selv under finanskrisen trods de dårlige internationale konjukturer.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?