Polen fører det europæiske marked for produktion af elektriske busser

Polen fører det europæiske marked for produktion af elektriske busser december 7, 2020Skriv en kommentar
Polen fører det europæiske marked for produktion af elektriske busser

Der er mange forskellige områder som Polen er førende indenfor, det være sig online betalingssystemer eller produktion af elektriske busser. I mange år er der blevet lavet el-busser i Polen og flere kører i danske byer. Men nu er Polen førende på det europæiske marked, hvad angår produktion af elektriske busser.

Det forholder sig nemlig således, at i de første ni måneder af 2020 nåede andelen af ​​polskfremstillede el-busser, næsten en tredjedel ud af alle nye elektriske busser, som der er registreret i Europa. Med andre ord beslutter flere og flere virksomheder og byer, både i Polen samt udenlandske, at få ​​el-busser fra Polen

Største polske producent af elektriske busser

Den største aktør er den polske virksomhed Solaris. De 242 nye Urbino-busser, den leverede til byer i Vesteuropa, udgør næsten en fjerdedel af de lidt mere end 1000 nye el-busser, der er registreret i den del af kontinentet. Udover en lang række af forskellige busser, producere Solaris også sporvogne.

En anden stor producent i Polen, er Volvos busfabrik i Wrocław. I løbet af de sidste par måneder har virksomheden modtaget ordrer på flere hundrede el-busser fra mere end 50 europæiske byer. Volvo tilbyder også tjenester inden for ruteplanlægning, valg af passende køretøjer og infrastruktur til opladning, service og finansiering af busser i form af forskellige pakker med komplette løsninger.

El-busser produceres også af MAN i Starachowice, mens Rafako åbner sin egen produktionslinje for elbusser næste år. Mange af busserne sælges til lande som er medlem af EU, da byer bliver mere tilbøjelige til at købe sådanne køretøjer takket være EU-finansieringsprogrammer. Det største enkelt køb i indeværende år (indtil videre) kom fra Warszawa, som har bestilt 130 nye el-busser i deres bestræbelser på at holde luftforureningsniveauet nede i hovedstaden.

Skal dit eldrevne køretøj laves i Polen?

Har din virksomhed et eldrevet køretøj eller lignende som skal produceres, så er Polen med andre ord et godt sted at få det produceret. Det gælder så men også mange andre produkter, som ikke er i samme kategori.

Men der er mange detaljer man skal have for øje, når der skal samarbejdes med polske underleverandører. Derudover kan det være svært, at finde den rigtige samarbejdspartner i Polen.

Det kan jeg hjælpe dit firma med. Kontakt mig for, at høre nærmere om min praktiske hjælp samt konsulentrådgivning angående det polske marked. Du kan også booke et møde nu, før din konkurrent kommer dig i forkøbet.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?