Polen er Tysklands største handelspartner i Central og Østeuropa

Polen er Tysklands største handelspartner i Central og Østeuropa august 24, 2020Skriv en kommentar
Polen er Tysklands største handelspartner

Det er meget populært, at handle med Polen og der er som nævnt i et tidligere indlæg, mange gode grunde til at lave forretning i eller med Polen. Det har de forlængst fundet ud af i nabolandet Tyskland. En ny rapport bekræfter dette.

Polen er Tysklands største handelspartner

Olivier Hermes, som er leder af udvalget for Østeuropæiske økonomiske relationer udtalte før weekenden at en rapport viser, at Polen er på Tysklands største handelspartner indenfor Central og Østeuropa. Det skriver blandt andre Polens nyhedsbureau, PAP.

Ifølge Hermes er Tysklands handel med Central og Østeuropa samt lande fra det tidligere Sovjetunionen faldet med 14,6 procent i første halvdel af 2020 sammelignet med sidste år. “Men denne faldende tendens er allerede vendt”. tilføjede han.

Den gensidige handel faldt kun med 4,7 procent i de første 6 måneder af 2020. Hvilket skyldtes coronavirussen.

Ruslands handel med Tyskland hårdt ramt

Selvsamme virus har ifølge rapporten fra udvalget for Østeuropæiske økonomiske relationer ramt Tysklands handel med Rusland, Kazakhstan samt  Azerbaijan meget hårdt. Rusland er nu kun Tysklands 4 største handelspartner.

Som nævnt er Polen den største handelspartner. På andenpladsen finder vi Tjekkiet og herefter er det Ungarn.

Hvad er udvalget for Østeuropæiske økonomiske relationer?

Udvalget for Østeuropæiske økonomiske relationer har eksisteret siden 1952 og er en fælles paraplyorganisation sammensat af organisationer i det tyske erhvervsliv. Det repræsenterer og fokuserer på de tyske erhvervs interesser med hensyn til specifikke lande.

De fremmer således de allerede stærke økonomiske forbindelser med disse regioner: Rusland, Hviderusland, Ukraine, Centralasien, Kaukasus samt Sydøsteuropa.

Vil din virksomhed også gerne handel med Polen?

Vil din/jeres virksomhed også gerne handle med Polen, men du/I finder det svært at komme ind på det polske marked? Så book en konsulentrådgivnings session med mig, så kan jeg hjælpe dig/jer godt på vej.

Men måske du hellere vil lærer om det polske marked via Biz i Polens medlemsklub Biz i Polen VIP. Mulighederne er mange som du kan se og du er altid velkommen ti at kontakte mig om mine konsulentydelser, medlemsklubben mv.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?