Polen er storproducent af cykler indenfor EU

Polen er storproducent af cykler indenfor EU august 25, 2020Skriv en kommentar
Polen er storproducent af cykler indenfor EU

Polen er i front på mange områder, ikke mindst indenfor produktion af diverse produkter. Dette gør sig også gældende indenfor noget så dansk som cykler. Cykling er iøvrigt mere og mere populært i Polen

Polen producerede cirka 1 mio. cykler i starten af 2020

Polen producerede knapt 1 mio. cykler i første halvdel af 2020, hvor de største producenter var i stand til at holde produktionen i gang under lockdown. Hvilket gør Polen til den 4. største producent bag Portugal, Italien og Tyskland i nævnte rækkefølge og efter Polen følger Holland.

En politik hvor man altid har opmagasineret store lagre af dele til cykler, hvoraf mange stammer fra Kina. Det medvirkede blandt andet til, at produktionslinjerne blev holdt i gang i Polen på et tidspunkt under lockdown som følge af COVID-19, hvor forsyningskæder blev afbrudt. Dette var en af ​​hemmelighederne for succesen i år, fortalte lederen af ​​Kross, en af ​​Polens største producenter, til Puls Biznesu.

Knapt 30 procent af polakkerne overvejer at købe en ny cykel.

Salget var meget lavt i Marts og April, men de tog beslutningen om at fortsætte produktionen, en beslutning, der betalte sig, sagde Zbigniew Sosnowski under en Puls Biznesu-podcast.

Siden mange begrænsninger blev ophævet, og folk vendte tilbage til arbejde, har der været en massiv stigning i interessen for pedalkraft. I en nylig undersøgelse foretaget af den polske cykleorganisation, sagde hele 30 procent af polakkerne, at de overvejer at købe en cykel.

Endvidere sagde 45% af polakkerne, at de overvejer at tilbringe en del af ferien i sadlen i år. Enten ved at tage deres egen cykle med sig på ferien eller bruge lokale cykeludlejningstilbud. Mange cyklister ser desuden deres cykel som en sikrere måde at rejse på, og 30 procent siger, at de valgte at cykle for at undgå COVID-19, ifølge undersøgelsen.

Krav om bedre infrastruktur for cyklister i Polen

Trods den store glæde ved at cykle i Polen eller måske netop derfor, er der et øget krav om en bedre infrastruktur for cyklister i Polen. F.eks. klagede cykelbloggeren Waldemar Sadowski  imidlertid under førnævnte podcast, at der er behov for flere lokale myndigheders investeringer i cykelinfrastruktur. Såsom steder at stille i sin cykel i eller ved sin bolig, for ikke at nævne flere cykelstier.

Er du i cykelbranchen så udvid til Polen

Som ovenstående bekræfter, så er cyklebranchen i voldsom vækst i Polen. Derfor er Polen et oplagt marked, hvis du selv er i samme branche eller overvejer at starte i den branchen. Udover at polakkerne har taget cykling til sig, så er Polen som bekendt tæt på Danmark og der er cirka 38 Mio. mennesker i Polen. Så det giver god mening at udvide til det polske marked.

Har du brug for konsulentrådgivning desangående er du som altid velkommen til at kontakte mig eller allerede nu booke en konsulentrådgivningssession.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?