Polen er næststørste ølproducerende nation indenfor EU

Polen er næststørste ølproducerende nation indenfor EU august 12, 2020Skriv en kommentar
Polen er et meget ølproducerende land

Polen er sammen med Spanien den næststørste ølproducerende nation indenfor EU, ifølge data fra Eurostat. Det blev offentliggjort på International Beer Day, som fejres årligt den første Fredag ​​i August.

Tyskland mest ølproducerende nation indenfor EU

Den mest ølproducerende nation i EU i 2019 var Tyskland. De tyske bryggerier bryggede omkring 8 mia. , hvilket var hele 23 procent af hele produktionen inden for EU. Både Polen og Spanien er ansvarlige for 11 procent (hver) af den samlede EU-produktion af øl.

De bryggede begge 3,9 mia. liter af drikkevaren sidste år. Holland ligger på fjerde plads med ca. syv procent af EU’s andel (2,5 mia. lister øl), efterfulgt af Belgien (baseret på data fra 2017), Frankrig og Den Tjekkiske Republik.

Den samlede produktion af øl i den europæiske union var i 2019 på 34,4 mia. liter.

Holland er den største eksportør af øl

Med hensyn til eksport er Holland den største eksportør af øl, hollandske producenter solgte omkring 1,9 mia. liter af drikken i udlandet. Hvor nok Henniken er det ølmærke som er solgt mest. På andenpladsen er Belgien (1,7 mia. liter) og tredje Tyskland (1,6 mia. liter).

Du finder de specifikke tal på Eurostats hjemmeside. Du sidder måske nu og tænker, hvad forbruget af øl er per indbygger? Tallene vedrørende forbruget af øl pr. Indbygger (i verden) kan findes i Kirin Beer University-rapporten. Det er dog vigtigt at anfører, at de tal vedrører 2018.

Det største forbrug blev registreret i Tjekkiet (191,8 liter øl om året), efterfulgt af Østrig (107,6 liter øl), Tyskland (101,1 liter øl), Rumænien (98,9 liter øl) og Polen (98,2 øl). Med andre ord topper Danmark ikke nogle af de forskellige lister, hvad angår øl.

Men en af årsagerne til dette faktum, bør nok findes i at der i Danmark bliver drukket ganske meget vin samt anden alkohol. Desuden er Danmark også en mindre nation, hvis man udelukkende ser på befolkningstallet.

Men som bekendt er Carlsberg et dansk og internationalt stort ølbryggeri, set i det lys er det lidt besynderligt at Danmark ikke er højere oppe på de forskellige øl lister, som er nævnt her. Carlsberg har naturligvis også et polsk datterselskab.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?