Polakker investerer mere på de større aktiemarkeder

Polakker investerer mere på de større aktiemarkeder august 20, 2020Skriv en kommentar
Polakker investerer mere på de større aktiemarkeder

Polske investorer er i stigende grad interesseret i, at investere på udenlandske aktiemarkeder. De samlede investeringer nåede i Juni således op på 2 milliarder PLN (455 mio. EUR), skrev Rzeczpospolita tidligere i denne uge, med henvisning til data fra den polske nationalbank. “Dette er den største månedlige stigning i over fire år,” ifølge Rzeczpospolita.

Markant investeringslyst blandt polakkerne

I andet kvartal i år investerede polakker i alt 5 mia. PLN i udenlandske aktier, primært på børserne i New York, London, Paris og Frankfurt. Artiklen konkluderer, at polske investorer søger alternative måder at give afkast på, da renten på indlån er historisk lav i Polem, mens ejendomspriser og buy-to-let-markedet ser ud til at have peaket.

”Diversificering af porteføljer er en naturlig tendens,” sagde Piotr Borowski, som er bestyrelsesmedlem på Warszawas børs (WSE), der også har set sin handelsomsætning vokse markant i de sidste to kvartaler.

Aktierne på Nasdaq og i S&P 500 har overskredet niveauet fra før COVID-19, hvor aktiemarkedet på teck området har brudt rekorder. Det samme gælder for værdierne af mindre virksomheder på WSE, såsom dem i SWIG-80-indeks. Indekset toppede med 15.000 tidligere i August sammenlignet med 13.300 i midten af ​​Februar og 9.800 i midten af ​​Marts. De største børsnoterede selskaber i WIG-20 skal dog stadig indhente deres tab fra tidligere på året.

Ny IT boble på aktiemarkederne

Med hensyn til de globale aktiemarkeder, taler mange analytikere om en boble i teknologisektoren, som kan sprænges. Det formodes at det vil ske, hvis verdensøkonomien ikke retter sig kraftigt op, efter nedlukningen globalt efter COVID-19.

”Der er en ujævnhed eller en boble, om du vil, imellem øverste og nederste sektor. Teknologisektoren har overgået energisektoren med 78,2% i det sidste år, ”fortalte BTIGs Julian Emanuel til CNBC tidligere i denne måned.

Hvorvidt vil se endnu en boble briste på aktiemarkederne vil kun tiden vise. Men det er i hvert fald triste forudsigelser og kan i værste fald skabe en dominoeffekt, så der kommer en ny global finanskrise. Men lad os håbe vi slipper.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?