Outsource jeres IT til Polen

Outsource jeres IT til Polen august 14, 2020Skriv en kommentar
Outsource jeres IT til Polen. Konsulentrådgivning IT outsourcing

Fordelene ved at outsource IT delen af ens virksomhed til Polen er fortsat mange. Især i de seneste 6-7 år har mange danske og andre internationale virksomheder flyttet dele eller hele deres IT del til Polen.

Det har jeg selv bemærket, da jeg i flere år har arbejdet og arbejder i IT branchen i Polen. Det er udover mit “arbejde” som business konsulent i Biz i Polen også hvad jeg laver som B2B IT konsulent. Men hvad er årsagerne til, at Polen er så populært et land at outsource sin IT til?

Derfor er IT outsourcing til Polen populært

Udover at lønnen og skatten fortsat er markant lavere i Polen end f.eks.Danmark, er der mange andre gode årsager til, at der især på IT området bliver outsourcet til Polen. For det første er de polske IT-udviklere veluddannet.

Polske IT udviklere er veluddannet og der er mange i Polen

Ifølge Top Coder er Polen på 5 pladsen, når det kommer til færdigheder indenfor softwareudvikling og det land i toppen af listen som iøvrigt er tætteste på Danmark! For det andet er Polen det land i Central og Østeuropa, som har markant flest IT udviklere.

Således var hele 25 procent af alle IT udviklere i Central og Østeuropa  i 2017 at finde i Polen! Den andel er iøvrigt vokset, da der er og har været en øget efterspørgsel i Polen på IT udviklere. Det skyldes, at flere virksomheder også danske har outsourcet til Polen.

Dermed er der flere jobs i Polen og flere IT udviklere fra andre lande i Central og Østeuropa er flyttet til Polen. Foreksempel er mange af de nu 2 mio Ukrainere som bor i Polen IT udviklere og jeg har selv flere i mit netværk.

Iøvrigt skaber IT branchen pt. i Polen hele 29 procent af de nye jobs på det polske arbejdsmarked! Det fremgår af rapporten “Business Services Sector in Poland 2019” -rapporten fra ABSL

IT markedet i Polen giver mia af dollars i indtægter

En anden og meget vigtig årsag til, at der outsources IT til Polen er også den simple årsag, at der ruller mange penge ind på virksomhedernes bankkontier. I 2019 udgjorde IT-markedsindtægterne i Polen 11,79 milliarder dollars.

I henhold til forudsigelser vil omsætningen vokse op til 12,1 milliarder dollars i 2020 og 12,1 milliarder dollars i 2021. Dog må det forventes, at det tal er lavere for 2020 grundet COVID-19. I 2022 forventes indtægterne, at nå op på 15 milliarder dollars!

Derfor outsource IT til Polen med rådgivning fra Biz i Polen

Alle disse kendsgerninger gør Polen, til en af ​​de mest gunstige offshore-destinationer. Det ikke “bare” i Central og Østeuropa, men i hele verden! Hvis din virksomhed også vill drage fordel af Polens IT know-how og outsource til Polen, så kontakt mig eller book nu en konsulentrådgivningssession vedr. outsourcing af IT til Polen.

Selv små og mellemstore danske virksomheder vil kunne med fordel outsource hele eller dele af deres IT til Polen. Det kan også være i forbindelse med kortere projekter, hvor du/I har brug for IT udviklere med special programmeringsfærdigheder.

Jeg har et kæmpe netværk inden for IT branchen i Polen, hvilket blandt andet skyldes jeg har arbejdet for blandt andet IBM og KMD i Polen. Så har du brug for højt kvalificeret IT udviklere og/eller dansk talende IT medarbejdere kan jeg hurtigt og nemt  klarer det for dig og dit firma!

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?