Officielt: så meget voksede den polske økonomi i 2019

Officielt: så meget voksede den polske økonomi i 2019 oktober 6, 2020Skriv en kommentar

Statistik Polen har nu officielt informeret offentligheden om, hvor meget den polske økonomi voksede i 2019. Tallet er 0,4 procent højere end de forudsagde tilbage i Marts i år. Det skulle eftersigende skyldes, en større offentlig investering i det polske samfund.

Polens økonomi voksede med 4,5 procent i 2019

Polens BNP steg sidste år med 4,5 procent. Det blev offentliggjort i går Mandag af Statistik Polen, det skyldtes ifølge dem en forbrugsvækst, som steg fra 3,0 procent til 3,5 procent i de endelige tal.

Stigningen var primært i det offentlige forbrug, der blev offentliggjort mandag af Statistik Polen og svarede til 6,2 procent snarere end 4,9 procent.

Import- og eksporttal var også højere end i det sidste skøn og steg med henholdsvis 0,6 procent og 0,4 procent. Polens BNP  var 7,83 procent højere i faste priser end sidste år før sæsonjustering og inflation.

Polen havde den 5 største vækst i BNP inden for EU

Ifølge Eurostats tal for BNP-vækst i EU er Polen pt. på femtepladsen i økonomisk vækst efter Irland, Estland, Malta og Ungarn. Polen vil forblive på den placering efter de endelige polske tal er faldet på plads.  Andre landes tal kan dog selvsagt også ændres, når de endelige data kommer ind.

Den polske økonomi forventes dog ligesom mange andre lande verden over, at få et kraftigt tilbageslag i 2020 grundet COVID-19. Dog skulle den polske økonomi komme sig i de kommende år. Men det forudsætter naturligvis, at der kommer styr på coronavirussen.

Få hjælp til at få ca. 38 mio nye kunder

Som du kan læse i denne artikel og flere andre her på Biz i Polen, så stiger polakkernes forbrug da de generelt set har flere penge mellem hænderne. Derfor er det også et perfekt tidspunkt for dig og din virksomhed, at komme ind på det polske marked på.

Men der er flere faldgruber som du og dit firma bør undgå, når I vil ind på det polske marked. Desuden er et rigtigt godt netværk og indsigt i det polske marked virkelig en forudsætning, hvis du vil sikre en god start på det polske marked.

konsulentrådgivning med Biz i Polen ved mig Søren Christensen, som har været i Polen og drevet forretning her siden 2008 er en investering som vil betale sig! Kontakt mig i dag for flere informationer.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?