Øget efterspørgsel på arbejdskraft i Polen

Øget efterspørgsel på arbejdskraft i Polen august 18, 2020Skriv en kommentar
Øget efterspørgsel på arbejdskraft i Polen

Efterspørgslen efter arbejdskraft steg i Polen i Juni og Juli. De 50 største rekrutteringhjemmesider i Polen har rapporteret om i alt 246.300 nye jobtilbud alene i Juli, skriver
avisen Rzeczpospolita. De henviser til undersøgelser foretaget af Grant Thornton og Element.

Jobmarkedet i Polen ser ganske lovende ud sammenlignet med April og Maj, da var der en tilbagegang i jobtilbudene mellem ca. 40-50 procent. Ikke desto mindre var der 18,9 procent færre ledige job i Juli 2020, da var der i den samme måned i 2019.

Flest ledige jobs i Polen til specialister indenfor e-handel i Polen

Den type fagfolk, der var mest brug for i Juli 2020 i Polen, var specialister indenfor e-handel. Efterspørgslen efter disse medarbejdere steg med ikke mindre end 40 procent! Desuden steg efterspørgslen efter CFOs med 37 procent.

”Denne tendens vil sandsynligvis blive kutyme,” sagde Maciej Michalewski, administrerende direktør for Elementet, og tilføjede, at ”i nogen tid har vi hørt om nødvendigheden af ,​​at øge udgifterne til digitalisering i de polske virksomheder.

Pandemien var imidlertid den første motivator for mange virksomheder til, at tage reelle handlinger i denne henseende.  Digitalisering af detailsalg er blevet en nødvendighed i mange virksomheder.” Hvilket inkluderer øget arbejdskraft indenfor online handel.

Disse jobs i Polen er der mindre efterspørgsel på

De mindre heldige erhverv er kasserdamer/herrer, sælgere, lagerfolk, sikkerhedsvagter og finansanalytikere, hvor faldet i efterspørgslen efter disse job faldt med 20-30 procent.
Undersøgelserne afslørede også nogle virkelig overraskende ændringer på jobmarkedet. Programmører som ellers er en skattet arbejdskraft, her faldt efterspørgslen med 16 procent!?

Polske virksomheder har skærpede krav til arbejdskraft

Grant Thorntons analyse viser, at de polske firmaer har øget krav til deres medarbejdere. Da den polske regering begyndte at lette COVID-19-begrænsningerne, og da arbejdsgivernes konkurrence om medarbejdere vendte tilbage, begyndte jobtilbudene i Juni 2020 at efterspørge færre kvalifikationer.

I mellemtiden blev der i Juli igen skruet op for kravene til de ledige jobs i Polen. Rent statistisk havde hver jobannonce i gennemsnit 4,7 krav.  De polske arbejdsgivere lerder normalt lefter erfaring (55 procent), relevant uddannelse (36 procent) og sproglige kvalifikationer (27 procent).

”Vi lever i skiftende og usikre tider, som er uforudsigelige for både arbejdstager og arbejdsgivere,” sagde en rekrutteringschef fra Grant Thornton til “Rzeczpospolita” og tilføjede,
at “arbejdsgivere ønsker at rekruttere, men de kræver mere og prioriterer mere kvalitet og det endnu mere end før coronaen krisen begyndte. ”

Hjælp til at finde polsk arbejdskraft

Har du også brug for, at finde medarbejdere i Polen? I så fald kan jeg (Søren Christensen) også være behjælpelig med dette. Book en session nu og jeg vil give dig  konsulentrådgivning, så du kan finde den rette arbejdskraft, f.eks. indenfor IT området i Polen.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?