Ny polsk lovgivning skal gøre hjemmespladser lettere i Polen

Ny polsk lovgivning skal gøre hjemmespladser lettere i Polen oktober 2, 2020Skriv en kommentar
Ny polsk lovgivning skal gøre hjemmearbejde lettere i Polen

Hjemmearbejdspladser bliver mere og mere populært. og især COVID-19 gør at de fleste virksomheder i Polen (som kan) benytter sig af det. Nu skal ny lovgivning på området i Polen, så gøre det lettere at have hjemmearbejdspladser

Pandemien har ført til en markant stigning i antallet af dem, der arbejder hjemmefra eller fra andre lokationer end fra virksomhedernes kontorer. En undersøgelse i August hvor 1.378 mennesker deltog viste, at halvdelen arbejdede hjemmefra, og at en fjerdedel af dem, der gjorde det, kunne fortsætte med at gøre det.

Flere polakker arbejde fast hjemmefra

Telearbejdslovgivning fra 2007 dækker kun personer, der lejlighedsvis arbejder hjemmefra, snarere end den situation, hvor folk har deres eget faste hjemmekontor. Hvilket ifølge ifølge ministeren for familie og socialpolitik, Mealena Maląg er blevet normen.

De fleste medarbejdere arbejder under lockdowns både med eller uden nogen specifik skriftlig aftale med arbejdsgivere. Således at de fortsat kan udfører deres arbejdsopgaver. Ny lovgivning er nødvendig for at specificere, hvem der betaler for hvad, og om folk arbejder under forhold der passer til formålet.

Ministeren foreslår, at folk ”skal være i stand til at arbejde uden for deres virksomheds kontor enten en del af tiden eller hele tiden på baggrund af en arbejdskontrakt eller når arbejdsgiveren bliver bedt om det.” Stedet, hvor arbejdet udføres, kan enten være medarbejderens hjem eller et andet sted, som medarbejderen foreslår.

Strammere regler i Polen grundet ZUS

I øjeblikket vælger mange medarbejdere der arbejder hjemmefra, at arbejde på grundlag af freelance-kontrakter eller via b2b. Imidlertid har ny lovgivning i de sidste par år strammet reglerne om, hvem der er freelancer, og hvem der er defacto-medarbejder. Det skyldes, at det skal være mere klart hvem der dække udgifterne til Sundheds- og socialforsikringerne (ZUS).

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?