Ny hjælpepakke til det polske erhvervsliv og visse skatter stiger lidt i 2021

Ny hjælpepakke til det polske erhvervsliv og visse skatter stiger lidt i 2021 december 1, 2020Skriv en kommentar
Ny hjælpepakke til det polske erhvervsliv og visse skatter stiger lidt i 2021

COVID-19 giver fortsat økonomiske problemer for det polske erhvervsliv og derfor er der en ny hjælpepakke på vej fra den polske stat. Regeringen vil støtte Polens sektorer ramt af COVID-19-pandemien med op til 40 milliarder Zloty (9 milliarder Euro) i den nye hjælpepakker, meddelte premierminister Mateusz Morawiecki i slutningen af sidste uge.

Denne støtte får det polske erhvervsliv

Den polske regeringen har øremærket 3 milliarder Zloty (670 milioner Euro) til mikrovirksomheder, 5 milliarder Zloty (1,12 milliarder Euro) til små virksomheder og 25-27 milliarder Zloty (5,59-6,04 milliarder Euro) til mellemstore og store virksomheder.

Ifølge den polske regering er der omkring 40 brancher i det polske erhvervsliv, der er blevet påvirket af de restriktioner, der er pålagt for at dæmme op for den anden bølge af Coronaviruspandemien. Det gælder blandet transportsektoren, hoteller, turisme, kultur og underholdning.

Blandt de instrumenter som den polske stat vil bruge er;  tilskud til mikrovirksomheder, kompensation for tabte indtægter, tilskud til løn til ansatte og fritagelse for obligatoriske bidrag til socialforsikring (ZUS) med videre. De polske virksomheder vil være i stand til, at ansøge om støtte i disse dage. Har du virksomhed i Polen anbefaler jeg dig, at få din revisor til at hjælpe dig med dette. Hvis du gerne vil have, at dit polske firma får del i denne økonomiske bistand.

Polske skatter og afgifter vil stige lidt i 2021

På trods af at Polen får økonomisk hjælp fra EU, som er skræddersyet til at modvirke øget arbejdsløshed, er den polske økonomi på visse parameter presset. Der er stort underskud på de offentlige budgetter i Polen, blandt andet grundet de forskellige hjælpepakker til det polske erhvervsliv.

Derfor har den polske regeringen meldt ud, at der vil være visse skattestigninger samt indførelse af nye afgifter. Den polske nationalkonservative regeringen vil forhøje skatten for personer som ejer et kommanditselskab i Polen.  Der er også nye inkluderer afgifter på alkohol, det vil være alkohol der sælges i små flasker. I Polen kan du få meget forskelligt alkohol i forskellige størrelser.

Endvidere vil den polske regeringen indfører en sukkerafgift på sodavand mv. Hvor meget skattestigningen og afgiften lyder på, kom ikke frem på den polske statsministers pressemøde som Businessinsider Polska blandt flere polske medier dækkede. Det vil blive indført allerede i starten af det nye år.

Har du et kommanditselskab i Polen bør du med andre ord have dig den skattestigning for øje. Det bør du også gøre, hvis du ønsker at oprette et kommanditselskab i Polen. Så kan det være, at du med fordel, bør oprette en anden selskabsform i Polen. Jeg vil naturligvis kunne give dig og dit firma rådgivning angående denne problemstilling samt mange andre vedrørende det polske marked.

book et konsulentrådgivnings møde nu eller kontakt mig for yderligere information om dette eller andre af mine services.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?