Næsten hver femte mindre polske virksomhed vil ansætte flere

Næsten hver femte mindre polske virksomhed vil ansætte flere august 28, 2020Skriv en kommentar
Næsten hver femte mindre polske virksomhed vil ansætte flere

Der er flere og flere tegn på, at arbejdsløsheden i Polen bliver lavere igen efter en kort periode med let stigende arbejdsløshedstal inden for visse polske brancher.

Såedes planlægger næsten hver femte mindre polske virksomhed (over 17 pct.), at ansætte flere medarbejde. Det er ifølge August udgaven af ​​’CoronaBalance SME’ undersøgelsen. I den forrige udgave var tallet på 14,8 pct.  Blandt disse polske virksomheder, planlægger de fleste en stigning i medarbejderstarben på en fjerdedel!

Få polske virksomheder planlægger at skærer i medarbejderstaben

Undersøgelsens forfattere rapporterede endvidere, at 7,7 procent af virksomhederne i sektoren for små og mellemstore virksomheder (SMV) planlægger fyringer i de kommende tre måneder tæt på niveauet i tidligere undersøgelser (6,9 procent).

“Vi kan se, at virksomheder primært stræber efter at opretholde beskæftigelsesniveauet,” blev Adam Lacki, præsident for det nationale gældsregisters (KRD) Bureau of Economic Information citeret for i rapporten.

“I øjeblikket angiver 17,3 procent af dem, at de i de kommende tre måneder vil øge antallet af deres medarbejdere. I den forrige udgave af undersøgelsen var selvsamme tal på 14,8 procent.

Undersøgelsen ‘Virksomheders betalingsprioriteter’ bestilt af KRD og den polse nationale garantifond i Maj viser, at lønninger er virksomhedernes højeste betalingsprioritet. “Forretningsfolk er opmærksomme på, at de for at kompensere for tab efter pandemien skal have et erfarent og engageret team,” skreves der i  undersøgelsen. “Derfor har de opstillet deres prioriteringsliste, så arbejdstagerne er på førstepladsen. Uden dem overlever virksomheden ikke.”

Beskæftigelsen steget støt i Polen i syv år

Forfatterne tilføjede, at beskæftigelsen i Polen er vokset støt i syv år. “Pandemien fik tendensen til at vende i April, og desuden blev abejdsløsheden forøget i Maj,” forklarede Adam Lacki. “I vores seneste undersøgelse ser vi, at SMV-sektoren gerne vil ansætte folk. Men den nærmer sig disse planer med stor forsigtighed.

Det er dog glædeligt, at der stadig er behov for arbejdstagere, selvom virksomhederne først lige nu kommer ud af krisen.” Det skriver pap.pl.

Siden begyndelsen af ​​pandemien har det nationale gældsregister overvåget situationen for små og mellemstore virksomheder. Hver måned gennemfører de ‘CoronaBalance SME’ undersøgelsen for at kontrollere den økonomiske situation, der dækker: markedssentiment, produktion og levering, finansiel tilstand, investering, statsstøtte og beskæftigelse.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?