Luksus ejendomsmarkedet i Polen forbliver immun over for uro

Luksus ejendomsmarkedet i Polen forbliver immun over for uro december 4, 2020Skriv en kommentar

Covid-19 har ikke haft stor indflydelse på luksus ejendomsmarkedet i Polen, der i årevis har været præget af høj stabilitet og modstand mod uro på markedet. På den anden side favoriseres det af en række faktorer, såsom den årlige stigning i antallet af polakker, der har råd til at købe sådanne ejendomme samt rekordlave renter og stigende inflation. Hvilket gør det ulønnsomt for investorer, at holde kontanter på bankkonti.

Luksus ejendomsmarkedet i Polen er meget billigere

Vigtigere er, at i Polen er investeringer i luksusejendomme stadig er meget billigere end på vesteuropæiske markeder. For den rigere gruppe polakker er disse en lukrativ investering, der ikke mister sin værdi. Markedet har udviklet sig dynamisk i de senere år, og priserne per kvadratmeter på luksusboliger og lejligheder er også steget støt.

“Stemningen i branchen er gennemsnitlig på grund af høj usikkerhed. Transaktionerne er dog stadig ret gode, og den nuværende situation påvirker ikke direkte kundernes købsbeslutninger,” sagde Małgorzata Nowodworska, som er salgs- og marketingdirektør hos Angel Poland Group til Biznes Newseria. Som hun understregede, er luksus fast ejendom modstandsdygtig over for recession. Priserne er vokset godt i årevis og giver ikke efter for markedets turbulenser. Derudover købes de af folk med en større tegnebog, der ikke ønsker at have kontanter på deres konto og investere det i fast ejendom uden at bruge banklån.

“Dette marked er immun over for økonomiske udsving, fordi det er sikkert. Investering i fast ejendom er blevet anerkendt som den sikreste kapitalinvestering i mange år. Desuden ved vi meget godt, at de mest værdifulde aktiver holdes længst, sælges sidst og deres værdi stiger mest. Dette betyder, at dette marked altid har været stabilt, “tilføjede Małgorzata Nowodworska.

Warszawa mest attraktiv for investorerne

Ifølge KPMG-rapporten Luksusvaremarkedet i Polen, skulle luksus ejendomsmarkedet sidste år være værd fra 1,4-3,8 milliarder Zloty afhængigt af den vedtagne definition af sådanne ejendome. Selvom dette segment registrerer gode resultater på regionale markeder som Tri-city og Kraków, er Warszawa fortsat det mest attraktive i investorernes øjne. Sidste år voksede kapitalmarkedet med 7-8 procent på årsbasis.

Den gennemsnitlige pris per kvadratmeter i en luksuriøs ejendom i Warszawa var i omegnen af  6500 Euro. På trods af den dynamiske udvikling af markedet, er det stadig betydeligt mindre end i vesteuropæiske lande. Til sammenligning koster en kvadratmeter i samme type bolig i Madrid 7000 Euro, i Berlin 9000 Euro, i Paris 15000 Euro og i London 18000 Euro. Dette gør fast ejendom på luksus ejendomsmarkedet i Polen attraktivt, også set fra udenlandske investorers synspunkt.

Vil du også investerer i dette marked?

Er dette et område i Polen som du gerne vil investere i, men mangler netværket og viden på området? Ja, så benyt dig af min viden og netværk og book et konsulentrådgivnings møde og/eller kontakt mig for flere informationer.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?