Lønvæksten i Polen er højere end forventet i 2020

Lønvæksten i Polen er højere end forventet i 2020 september 18, 2020Skriv en kommentar
Lønvæksten i Polen er højere end forventet i 2020. Polen, polske marked, konsulentrådgivning, b2b, polske marked

Løn er historisk set lav i Polen. I de senere år er lønnen dog steget i Polen generelt set og i 2021 stiger minimuslønnen igen. Lønvæksten i Polen i indeværende år er højere end man forventede viser de seneste tal fra Polens svar på Danmarks Statestik GUS.

Den gennemsnitlige bruttoløn i virksomheder, der beskæftiger mere end 9 personer, udgjorde 5.337,65 Zloty (8.908 kr) brutto i August. Dette er 0,8 procent mindre. på månedsbasis (-44 Zloty), men med 4,14 procent. mere år for år (+212 Zloty).

Økonomer forudsagde en gennemsnitlig vækst på 4 procent, set i forhold til samme periode i 2019. Så dataene kan betragtes som en lille positiv overraskelse. Det skriver Business Insider Polska.
Husk på, at lønningerne i Juli voksede med 3,84 procent i forhold til samme periode sidste år. og i juni med 3,56 procent. I Maj var der en årlig vækst på kun 1,21%. – den laveste siden Januar 2013.

Pandemien rystede det polske marked i 3 måneder

“På grund af epidemisituationen og dens indvirkning på arbejdsmarkedet, faldt den gennemsnitlige beskæftigelse fra Marts til Maj i år holdt op imod tallene i samme periode, mens der skete en stigning i beskæftigelsen i de følgende måneder af 2020 ” – rapporterer det centrale statistiske kontor.

Kumulativt steg den gennemsnitlige månedsløn i otte måneder i 2020 fra 4,3 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

“Kumulativt steg i den otte måneders periode i 2020 den gennemsnitlige månedlige løn sammenlignet med samme periode sidste år i og det i næsten alle  brancher fra 0,2% i Andre serviceaktiviteter. Et fald på 4,6% blev registreret i brancherne  Landbrug, skovbrug, jagt og fiskeri skrives der i GUS-undersøgelsen.

Fortsat lav løn i Polen

Som du kan læse i blandt andet starten af denne artikel, er lønnen fortsat lav i Polen sammenlignet med mange andre lande, herunder Danmark. Derudover er skatten lav i Polen og uddannelsesniveauet i Polen højt. Hvilket er nogle gode parameter, at tage i betragtning når man vil outsource og/eller starte virksomhed op i udlandet.

Så vil du drage nytte af de fordele og komme godt i gang på det polske marked, bør du booke en konsulentrådgivnings session nu. Vil du have mere information kan du kontakte mig og/eller skrive dig op til Biz i Polens nyhedsbrev.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?