Lønnen og ledigheden i Polen steg begge i Juni

Lønnen og ledigheden i Polen steg begge i Juni august 3, 2020Skriv en kommentar
Lønnen og ledigheden i Polen steg begge i Juni

COVID-19 har selvsagt også en negativ indflydelse på det polske arbejdsmarked og mange polske familier er kommet i gæld, som jeg har beskrevet i et tidligere indlæg.

Mindre stigning i ledigheden i Polen

I Juni i år var der 1,51 millioner mennesker som der arbejde i byggebranchen i Polen og det er 0,7 procent højere end måneden før og lavere med 1,0 procent end for et år siden. Det skriver flere medier i Polen.

I selv samme måned udgjorde den gennemsnitlige månedlige bruttoløn i sektoren 6.235,99 PLN og var 2,5 procent højere end den, der blev registreret en måned tidligere og 2,3 procent højere, end i det foregående år.

I slutningen af ​​Juni i år udgjorde antallet af arbejdsløse registreret på arbejdsformidlingerne 143.100 mennesker og steg månedligt med 3.500 (dvs. med 2,5 procent) og sammenlignet med Juni 2019 med 16.400 (dvs. med 12.9 procent). Det altså ud af små 38 mio. polakker.

Szydłowiecki regionen har den højeste arbejdsløshed i Polen

Kvinder tegnede sig for 50,8 procent af alle registrerede ledige (52,4 procent året før). Den registrerede arbejdsløshed var i Juni 5,1 procent og steg årligt med 0,6 procent, og månedligt med 0,2 procent.

Szydłowiecki hørte stadig til de regioner med den højeste arbejdsløshed (24,3 procent mod 22,4 procent i juni 2019), Radomski regionen (18,2 procent mod 16,4 procent), Przysuski regionen (17,5 procent sammenlignet med 17,7 procent), og med det laveste arbejdsløshed har vi hovedstaden Warszawa (1,7 procent mod 1,4 procent sidste), Warszawa vest (2,2 procent mod 1,7 procent) og Grójecki (2,7 procent sammenlignet med 1,9 procent) .

Lave arbejdsløshedstal i Polen – især set i lyset af COVID-19

Arbejdsløshedstallene i Polen er forsat lave. Ikke mindst set i lyset af nedlukningen af det polske samfund grundet COVID-19. Dog er der som du kunne læse, enkelte regioner som har meget høje arbejdsløshedstal. Men det havde de allerede før Corona krisen og de stigninger som vi ser, er ikke arlarmerende høje.

Endvidere er der jo også sæsonbestemte udsving i arbejdsløshedstallene og jeg skal lade det være usagt om de er tal er indberegnet eller ej. Men på kort sigt, tror jeg at ledigheden i Polen vil falde, idet økonomien overordnet set har det fint. Således forventes det da også, at Polens BNP vil vokse igen efter et fald i indeværende år.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?