Kraftig stigning i aktiviteten på boligmarkedet i Polen

Kraftig stigning i aktiviteten på boligmarkedet i Polen juli 23, 2020Skriv en kommentar
Kraftig stigning i aktiviteten på boligmarkedet i Polen

Til trods for at Polens BNP falder i år, sker der eftersigende en kraftig stigning i aktiviteten på boligmarkedet i Polen. Således udtaler HRE Investments til Warsaw Business Journal, at de i  Juni så en kraftig stigning i aktiviteten inden for boligbyggeri.

3 hovedårsager til den øget aktivitet på boligmarkedet i Polen

“Det et et svar på den hurtigt voksende efterspørgsel efter lejligheder, effekten af ​​ikke-blokendende administrative procedurer og et andet symptom på en hurtig tilbagevenden til normalitet i boligsektoren,” udtaler Bartosz Turek som er analytiker hos HRE Investments.

Som han antydede, er en af hovedårsagerne nok at finde i det faktum, at befolkningen som helhed meget hurtigt vendte tilbage til det normalen.

Den største positive overraskelse, er imidlertid stigningen af påbegyndte nybyggerier af lejligheder. Antallet er steget med intet mindre end over 50 procent set i forhold til tallet i Maj i år, bemærker HRE Inestments

Bartosz Turek udtaler desuden, at de rekordlave renter er af central betydning for boligmarkedet. Takket være dem er lån nu en tredjedel billigere end ved begyndelsen af ​​året, selvom bankerne stiller meget højere krav til potentielle låntagere, med hensyn til deres eget økonomiske bidrag eller indkomststabilitet.

Lave renter resulterer også i en næsten nul rente på bankindskud, og dette med den stadig forhøjede inflation, tvinger  mange mennesker til at lede efter en anden metode end et depositum, påpegede analytikeren.

Mange polakker ser fortsat ejendomsmarkedet som en sikker investering. Dette er sandsynligvis årsagen til, at vi allerede i anden halvdel af April, observerede en stigning i interessen for lejligheder i de store byer i Polen.

Økonomisk lavkonjuktur i Polen er ikke er tæt på

Der har visse steder været spekuleret i, at Covid-19 ville medvirke kraftigt til, at verden inklusiv Polen ville opleve endnu en global finanskrise. Men det øgede aktivitet på boligmarkedet i Polen allerede nu, er et stærkt tegn på at en økonomisk og længerevarende lavkonjuktur i Polen ikke er lige rundt om hjørnet, tværtimod.

Konsulentrådgivning ang. ejendomsmarkdet i Polen

Investering i ejendomsmarkedet i Polen, kan give et rigtigt godt økonomisk afkast. Men det forudsætter en god rådgivning, ikke mindst som udlænding. Den rådgivning kan jeg give på det mere overordnede plan. Skal du bruge kontakter til eksperter inden for denne sektor og/eller finansielle sektor, har jeg flere i mit netværk som du kan benytte. Hør mere om dette i en business i Polen session.

Kilde: WBJ

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?