Kontormarkedet i de store polske byer klarer sig fint trods coronavirussen

Kontormarkedet i de store polske byer klarer sig fint trods coronavirussen oktober 26, 2020Skriv en kommentar
Kontormarkedet i de store polske byer klarer sig fint trods coronavirussen

COVID-19 og de medfølgende nedlukninger af det polske samfund, rammer flere polske brancher hårdt, Men kontormarkedet er ikke en af dem. Kontormarkedet i Polens største byer klarer sig nemlig godt på trods af coronavirusepidemien. Det skriver ejendomsrådgiver virksomheden CBRE i en rapport. som “kom på gaden” i slutningen af sidste uge.

305.000 kvadratmeter mere kontorplads i Polen

I de første tre kvartaler af 2020 tilføjede Polen 305.000 kvadratmeter mere kontorplads. Det er næsten det samme som i de første ni måneder af 2019. Næsten 700.000 kvadratmeter ekstra er under opførelse, siges det i rapporten.

Kontormarkedet i de otte største polske regioner, herunder byerne Kraków, Wrocław, Katowice, Łódź, Poznań, Szczecin, Lublin og hovedstadsområdet Tri-City Gdansk, Sopot og Gdynia, oplevede en stigning på 10 procent i kvartal-til-vartal i lejet kontorlokaler.

Det var på 126.500 kvadratmeter. Imidlertid er tallet stadig 36 procent mindre, end sammenlignet med tredje kvartal i 2019.

I tredje kvartal af 2020 overhalede de største regionale byer iøvrigt Warszawa med hensyn til lejet kontorlokaler, udtalte Kamil Tyszkiewicz, som er leder af CBRE’s regionale markedssektion.

Polsk IT-sektor sætter sig på kontormarkedet

IT-sektoren dominerede de otte regionale markeder i tredje kvartal af 2020 og var ansvarlig for en tredjedel af den samlede efterspørgsel og 41.400 kvadratmeter af de lejet kontorlokaler. IT sektoren i Polen blev efterfulgt af sektoren for forbrugertjenester med 34.000 kvadratmeter og 27 procent af den samlede efterspørgsel, sagde Tyszkiewicz også.

Polske regionale byer tilbyder i alt 5,7 millioner kvadratmeter kontorlokaler! Den sydlige by Kraków har mest med 1,5 millioner kvadratmeter og efterfølges af sydvestlige Wrocław med 1,2 millioner kvadratmeter og Tri-City-området på Østersøkysten med 900.000 kvadratmeter.

Hvorvidt kontormarkedet fortsat vil vokse, må siges at være uvist. Meget afhænger af virrussens udvikling og deraf medfølgende øgning af hjemmearbejdspladserne i Polen. Desuden ved jeg, at mange IT virksomheder i Polen arbejder på en form for rotationsordning, hvor der hele tiden vil være en del af medarbejderne som arbejder hjemmefra og en del på firmaets kontor.

Dermed kan behovet for flere kontorlokaler blive mindre fremover. Men det vil udviklingen vise, en udvikling du kan følge blandt andet ved, at tilmelde dig Biz i Polens nyhedsbrev.

Leder du efter kontor eller IT udviklere i Polen?

Men hvad er årsagen til, at det er IT-sektoren i Polen som har de fleste kvardratmeter i kontorbygningerne i Polen? Polen har de fleste IT udviklere i hele Central og Østeuropa og de er veluddannet samt fortsat til en lavere lån end deres kollegaer i Vesteuropa. Desuden er de også pålidelige.

Derfor outsource mange deres IT til Polen, enten helt eller dele af den. Det ved jeg blandt andet da jeg selv er b2b IT konsulent i Polen, udover business konsulent. Derfor kan jeg også rådgive dig, hvis du vil oursource til Polen.

Jeg rådgiver og tilbyder desuden også praktisk hjælp vedrørende kontormarkedet i Polen samt hvis du leder efter en leverandør i Polen. Kontakt mig for yderligere information, hvis det har din og dit firmas interesse.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?