Her er detaljeret liste over Polens rigeste CEOs i 2020

Her er detaljeret liste over Polens rigeste CEOs i 2020 oktober 22, 2020Skriv en kommentar
Her er detaljeret liste over Polens rigeste CEOs i 2020

Der bliver flere og flere rige personer i Polen og enda flere milliardærer. Nogle af Polens rigeste er landets CEOs. Flere polske medier skriver om, hvem der er de rigeste CEOs i Polen i 2020 eller rettere lige nu og dem får du her.

Adam Kiciński er den rigeste CEO i Polen

Warszawas børs (WSE) næststørste virksomhed CD Projekt’s CEO Adam Kiciński skal være god for mere end 1 mia. Zloty (220 mio Euro). Virksomheden står bag udviklingen af ​​spil i The Witcher-serien baseret på romaner fra den polske forfatter Andrzej Sapkowski og den kommende CyberPunk 2077. Hans formues nettoværdi er steget med næsten 580 mio. PLN (127 mio. Euro) i løbet af året, da virksomhedens værdi er steget meget.

CD Projekt er under hans ledelse, primært gået fra en spilbutikskæde til et større internationalt spiludviklingsstudie. Virksomheden, der har en markedsværdi på 42 mia. PLN (9 mia. Euro), blev først for nylig overhalet af Allegro, som det største selskab på WSE. Allegro overtog første pladsen på deres første dag på børsen.

Nummer 2 er CEO for PKO Bank Polski

På andenpladsen finder vi Zbigniew Jagiełło (56 år), administrerende direktør for PKO Bank Polski, den største finansielle institution i Polen. Hans økonomi er ligesom bankernes økonomi krympet. Hans med næsten 1 mia. PLN (20 mio. Euro fra 1,3 mia. PLN (284 mio. Euro) til 389 mio. PLN (85 mio. Euro) i år.

På tredjepladsen over de rigeste CEOs i Polen, finder vi Daniel Obajtek som er CEO i oliefirmaet Orlen, der “kun” har en formue på 254 mio. PLN (56 mio. Euro).

Den bedste CEO i Polen er…

Udover listen over Polens rigeste CEOS, er der også lavet en liste over de bedste CEOs i Polen. Rangeringen af ​​de bedste CEOs i Polen er toppet af formanden for et andet spilfirma, Play-Way, Krzysztof Kostowski. Titlen er baseret på forbedringen i virksomhedens overskud, dets aktiekurs og administrationsevnen for CEO’s.

Play-Way’s spilkatalog inkluderer Hard West, Car Mechanic Simulator, Professional Farmer og Ancient Space. Virksomhedens datterselskaber inkluderer CreativeForge Games SA, Madmind Studio Sp z o.o., Atomic Jelly Sp z o.o. og fiskespil Sp z o.o. Den polske spilindustri er med andre ord en branche i meget kraftig vækst.

Den rigeste person i Polen

Listen betyder ikke, at disse er de rigeste mennesker i Polen. Ifølge flere medier i Polen er den rigeste person i Polen Michał Sołowow. Han er ejer af Synthos og andre virksomheder. Hans nettoværdi af hans formue voksede 20 procent sidste år til 12,8 mia. PLN (2,8 mia. Euro).

Zygmund Solorz, som er ejer af Plus GSM-netværket og Polsat-mediekoncernen, var på andenpladsen 11 mia. PLN (2,4 mia. Euro).

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?