Goldman Sachs: så meget stiger den polske BNP i 2021

Goldman Sachs: så meget stiger den polske BNP i 2021 november 13, 2020Skriv en kommentar
Goldman Sachs: så meget stiger den polske BNP i 2021

Den polske økonomi inklusiv den polske nationaløkonomi er presset. Det samme er en del af polakkernes privatøkonomi. Årsagen er selvsagt COVID-19, men det vender i 2021 mener Goldman Sachs.

Ifølge økonomer fra Goldman Sachs banken vil den polske økonomi kun mindskes med 2,3 procent i år, og derefter vil den vokse i et ekspressivt tempo i to år.

Polen vil klarer sig bedst 

Ifølge rapporten offentliggjort onsdag, har økonomerne i den amerikanske investeringsbank revideret deres prognoser for de central- og østeuropæiske lande nedad. Undtagelsen var Polen, hvor de økonomiske udsigter blev vurderet bedre end i september.
Efter opfattelsen af ​​Kevin Daly, Clemens Grafe og Tadas Gedminas vil Polens BNP falde med 2,3% i år i stedet for de 3,5%, der forventedes i september. Denne ændring er overraskende, i betragtning af de nyligt indførte nye restriktioner grundet COVID-19.

Goldman Sachs: Polens BNP stiger med 6,1 % i 2021

I 2021 forventer Goldman Sachs-analytikere, at Polens BNP vil stige med 6,1 procent. Det i stedet for de tidligere forventede 6 procent og med 4,8 procent i 2022, i stedet for 3,6 procent.

I de følgende år forventes væksten i den polske økonomi, at aftage til ca. 3,5 procent. Hvis disse forudsigelser er korrekte, vil Polen praktisk talt, ikke lide permanente tab i forbindelse med pandemien. Med andre ord vil økonomien vende tilbage til de vækst tal vi har set før krisen.

Daly, Grafe og Gedminas forklarer ikke detaljeret, hvor deres optimistiske vurdering af udsigterne for den polske økonomi kommer fra. De data, de citerede, antyder imidlertid, at Polen skiller sig ud i regionen med en ekspansiv finanspolitik.

Økonomer fra Goldman Sachs forventer, at den første renteforhøjelse i Polen vil finde sted i 2022, men de forventer ikke, at den bliver stor. Den nationale banks polske (NBP) referencerente, antages derefter at stige fra 0,1% i øjeblikket op til 0,25 procent. I 2023 forudser eksperterne, at det vil stige til 0,75% sammenlignet med 1,5% før krisen.

Skal dit firma tage del i det polske opsving?

Goldman Sachs er langt fra de eneste som mener, at den polske BNP vil stige markant i de følgende år. Bundresultatet vil være, at de polske forbrugere får flere penge imellem hænderne, end de allerede har.

Så det er en rigtig god idé, at din virksomhed gør sig klar til at komme ind på det polske marked allerede nu. Såfremt du gerne vil ind på et marked som er tæt på Danmark og hvor kunderne snart er klar til en forbrugsfest. Ikke mindst online, hvor salget fortsat stiger og stiger.

Men det er vigtigt, at kende de lokale forhold indgående. Det gør jeg naturligvis og kan derfor give dig og din virksomhed en professionel konsulentrådgivning. Kontakt mig for flere informationer også hvis det drejer sig om, at du gerne vil have en polsk leverandør.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?