Flertallet af polske start-ups inden for digital sundhed på vej til udlandet

Flertallet af polske start-ups inden for digital sundhed på vej til udlandet november 2, 2020Skriv en kommentar
Flertallet af polske start-ups inden for digital sundhed på vej til udlandet

IT sektoren i Polen er en af de største brancher i Polen, ikke mindst grundet outsourcing til Polen. Men flere polske start-ups inden for digital sundhed er på vej den anden vej viser en ny rapport.

84 procent af polske sundheds IT start-ups på vej til udlandet

Så meget som 84 procent af de polske nystartede virksomheder i den digitale sundhedssektor planlægger at komme ind på nye udenlandske markeder inden for de næste 12 måneder, ifølge den seneste rapport fra den offentlige organisation National Center for Research and Development (NCBR) og Roche firma.

Rapporten sagde, at de  polske medcinalteknologiske virksomheder mest har fokus på det vesteuropæiske marked (75 procent). Nordamerika blev nummer to (42 procent) efterfulgt af Mellemøsten (31 procent). Kun 22 procent af nystartede virksomheder har til hensigt, at få et nyt marked i Centraleuropa-regionen i den nærmeste fremtid.

Blandt de it-løsninger, der blev brugt af polske nystartede virksomheder, var de hyppigst nævnte fjernløsninger såsom telemedicin, mobil- og webapplikationer, hvor kardiologi og psykologi også var af stor interesse.

Polske sundheds IT start-ups mangler kapital

Undersøgelsen viste også, at de største barrierer for udviklingen af ​​nystartede virksomheder, var mangel på midler og komplicerede procedurer relateret til for eksempel produktregistrering.

Ifølge rapporten har omkring halvdelen af ​​de polske start-up ikke deres egne patenter. Hvilket også betragtes som en barriere for udvikling. Statistikkerne viser, at mere end 50 procent af medicintekniske virksomheder bruger støtte fra NCBR. Ang. det med patenter er iøvrigt, noget der ofter give en del hovedbrud, da den polske lovgivningen indenfor IP området er ret kompliceret og tager derfor også ofte lang tid at få løst.

Invester i polske start-ups

Vil du og evt. dit firma gerne investere i polske start-ups og ikke nødvendigvis indenfor sundhedsområdet? I så fald kan jeg og Biz i Polen hjælpe dig via mit store netværk i Polen. Kontakt mig i dig og beskriv hvilken type polsk start-up du/I leder efter mv. Så vil jeg vende tibage, så hurtigt som muligt.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?