Fitch bekræfter Polens økonomi rating på A minus og med stabile udsigter

Fitch bekræfter Polens økonomi rating på A minus og med stabile udsigter september 29, 2020Skriv en kommentar
Fitch bekræfter Polens økonomi rating på A- og med stabile udsigter

Fitch-ratingbureauet har bekræftet Polens økonomi rating på A minus  og økonomien skulle endvidere have stabile udsigter, udtalte de i en pressemeddelse forleden.

“Polens ‘A-‘ rating afspejler dets diversificerede økonomi med en track record for stabil vækst og sund politisk ramme kombineret med EU-medlemskab,” sagde Fitch. ”Disse afbalanceres mod lavere BNP pr. Indbygger og relativt høj (omend faldende) nettogæld i udlandet sammenlignet med ‘A’ -kategorier,” lyder det endvidere.

Stort budgetunderskud i Polen

Hvorvidt der kan tales om en sund politisk ramme kan man godt stille spørgsmålstegn ved, idet der er et rekordt stort underskud på det offentlige budget i Polen. Fitch forudser da også, at det offentlige underskud vil nå 8,2 procent af BNP i 2020 og derefter  5,4 procent af BNP i 2021 og 4,0 procent i 2022.

Prognoserne peger på mindre underskud end antaget af den polske regering og “afspejler agenturets forventning om, at tildeling til budgetterede økonomiske støtteforanstaltninger ikke vil blive udnyttet fuldt ud, “skriver Fitch.

Ifølge Fitch-ratingbureauet skulle den offentlige gæld være 59,2 procent ved udgangen af ​​dette år og stabilisere sig nær dette niveau i de næste to år. Hvilket må siges, at være en negativ faktor for den polske økonomi.

Polens BNP forventes at stige i 2021

I september nedjusterede Fitch Polens BNP-vækstprognose for 2020 til -3,5 procent fra -3,2. procent. I 2021 forventes det polske BNP at komme tilbage til 4,5 procent, efterfulgt af en vækst på 3,3 procent i 2022, ifølge Fitch-ratingbureauet .

Fitch påpegede også den aktuelle politiske usikkerhed knyttet til uenigheder inden for den regeringskoalition. Det tidlige valg synes alligevel at være “usandsynligt”, og der bør ikke forventes nogen ændringer i finanspolitikken eller makropolitikken på denne konto, skriver Fitch-ratingbureauet

Blandt de tre største ratingbureauer er Moody’s forfatter til Polens højeste rating på A2. Ifølge Fitch og S&P er Polens rating på A-, også med stabile udsigter. S&P offentliggør sin nye rating for Polen den 2. oktober. Det bliver interessant og se om den viser det samme som Fitchs rating.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?