Fiat Chrysler investerer 755 millioner Zloty i bilfabrik i Polen

Fiat Chrysler investerer 755 millioner Zloty i bilfabrik i Polen januar 7, 2021Skriv en kommentar

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), den italiensk-amerikanske bilproducent, har annonceret en større investering i sin fabrik i Tychy i det sydlige Polen. Det er for at begynde, at producere nye hybrid- og elektriske bilmodeller.

Jeep, Fiat og Alfa Romeo biler

”Moderne, hybrid- og elbiler af mærkerne Jeep, Fiat og Alfa Romeo begynder at forlade fabrikken i Tychy i 2022,” twittedePolens vicepremierminister Jarosław Gowin forleden. Han vurderede investeringen til 755 millioner zloty (166 millioner Euro) efter at have slettet og tidligere tweet med henvisning til et tal på 2 milliarder Euro.

Fiat Chryslers bilfabrik i Tychy, der spænder over 2,4 millioner kvadratmeter, er et af virksomhedens største. Det beskæftiger i øjeblikket omkring 2.500 mennesker, rapporterer Reuters. Den planlagte udvidelse og modernisering kan tage flere år at fuldføre. Men Fiat Chrysler håber, at produktionen af ​​de nye bilmodeller starter i anden halvdel af 2022. De vil være “teknologisk avancerede modeller baseret på et nyt mobilitetsbegreb”, udtaler virksomheden.

Fiat har været 100 år i Polen

”I forbindelse med 100-året for Fiats tilstedeværelse i Polen vil det udvide og modernisere sin fabrik i Tychy, som er en del af den specielle Katowice økonomiske zone,” skrev Polens premierminister, Mateusz Morawiecki, på Facebook med henvisning til grundlæggelsen af ​​Polska Fiat jeg 1920.

Bilindustrien tegner sig i ca. 11% af Polens industriproduktion ifølge tal fra 2018 fra det polske investerings- og handelsagentur (PAiH). Landet producent cirka 450.000 personbiler, 200.000 varevogne og lastbiler og næsten 6.000 busser årligt med andre vigtige producenter, såsom Volkswagen, PSA Group, Volvo og Scania AB.

Sidste år annoncerede Toyota, de ville investere 140 millioner euro for, at udvide produktionen på fabrikken i Walbrzych, firmaets eneste produktions- og udviklingsfacilitet for hybridbiler uden for Japan.

Polske elbil mærke

Den polske regering har også udtrykt håb om, at Polen snart vil begynde at producere sit eget elbilmærke, Izera, hvis prototyper blev afsløret i juli. Tidligere meddelte ElectroMobility Polen, det statsejede selskab taske Izera-satsningen, ved det vil begynde opførelsen af ​​sit første elbilanlæg næste år i Jaworzno, i den sydlige industriområde Schlesien. Fabrikken på 2 milliarder Zloty (441 millioner Euro) skal derefter begynde med produktionen i 2024.

”Nye produktionsmuligheder baseret på den mest moderne teknologi betyder, at fuldelektriske og hybridbiler vises i Polen. Vi tiltrækker investeringer selv i en krisetid, ”siger Morawiecki. Fiat Chrysler forventes, at blive det fjerde største bilprodukt i verden, efter at den fusionerer med sin franske rival PSA, der producerer Peugeot og Citroën.

Skal du også have noget produceret selv i Polen eller via en polsk underleverandør? Så kontakt mig nu for at høre nærmere.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?