Fabrikker fra Kina interesseret i Polen

Fabrikker fra Kina interesseret i Polen august 11, 2020Skriv en kommentar
Mere produktion flyttes måske til Polen fra Kina

Mange varer fremstillet i Kina nåede i foråret ikke frem til Europa i et stykke tid. Eftersom man oplevede at forsyningskæder blev afbrudt af COVID-19. Nu overvejer virksomhederne derfor, at flytte en del af deres produktion nærmere deres egne grænser. Nearshoring (flytning af forretningsprocesser til et geografisk tæt land) er en mulighed for Polen, det skriver Puls Biznesu.

Varer kan leveres fra Polen til resten af Europa indenfor 48 timer

Ifølge Jan Barbasiewicz, som er partner og direktør for afdeling for logistik og industriel  ved Colliers International, er forespørgsler om sådanne muligheder ikke længere enkeltstående tilfælde Fra Polen kan varer leveres til de fleste byer i den tættest befolkede del af Europa inden for 24 timer og til hele kontinentet inden for 48 timer.

“Der er en meget stærk stigning i interessen for Polen, som kommer fra elektronikindustrien, bilindustrien samt producenter af husholdningsapparater. Det er rigtigt, at der typisk er forespørgsler om lagerplads. Men de er også interesseret i områder til samleanlæg eller produktionsanlæg, ”siger Jan Barbasiewicz.

Produktion af bildele til store bilmærker i Polen?

Den anden industri, der i øjeblikket analyserer mulighederne for at flytte fabrikker til Polen, er som nævnt bilindustrien. “Vi udfører i øjeblikket flere sådanne projekter, og vores kunder er leverandører til store og kendte bilmærker,” afslører Jan Barbasiewicz. Volkswagen er som bekendt allerede tilstede med store fabrikker i den vestlige del af Polen

AXI IMMO-eksperter taler også med interesserede parter. “Vi er i øjeblikket på den indledende fase af samtaler med flere internationale virksomheder, der overvejer – indtil videre en delvis, ikke fuldstændig – overførsel af produktion til Polen. Dette er virksomheder fra industrien relateret til produktion af metalelementer til forskellige industrier og et kemisk selskab, ”siger Marek Kosielski, direktør for BTS-afdelingen hos AXI IMMO.

Nogle år før produktion evt. flyttes fra Kina til Polen

Ifølge Jan Barbasiewicz tager processen med at starte produktion i Polen af ​​et udenlandsk selskab normalt fra et til to år. Selve analysen og dens valg tager 6 til 12 måneder. Byggefirmaer har brug for den samme mængde tid, efter underskrivelsen af ​​kontrakten for at bygge anlægget.

På nuværende tidspunkt og på grund af pandemien, er virksomheder ekstra omhyggelige og analyserer grundigt alle fordele og ulemper, inden de træffer beslutninger,. Hvilket selvagt betyder, at beslutninger tages meget langsommere.

Dertil kommer, at der som bekendt er et stykke vej fra Kina til Polen,. Hvilket også vil medvirke til, at det kan tage en rum tid før produktionen reelt bliver rykket fra Kina til Polen

Hjælp til at outsource produktion til Polen?

Måske du også vil outsource din/jeres produktion helt eller delvist til Polen? I så fald kan jeg også hjælpe dig rigtig godt på vej. book en online konsulentrådgivningssession nu.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?