Få polske virksomheder er gået konkurs i år men mange kan være på vej

Få polske virksomheder er gået konkurs i år men mange kan være på vej oktober 5, 2020Skriv en kommentar

Der har været næsten 14 procent færre konkurser i Polen indtil videre i år. Men mange polske virksomheder kan være på vej ud i konkurs. Det mener Tomasz Starzyk, som er talsmand for det finansielle datafirma Bisnode Polska, det skriver flere polske medier

Statstøtte sikrer virksomheder imod konkurs

”Mange virksomheder der balancerer på randen af ​​konkurs, modtager regerings økonomiske hjælpspakker og disse holder dem ovenvande,” sagde Starzyk til avisen Rzeczpospolita dagligt.

Ca. 71 procent af de små virksomheder har benyttet sig af de økonomiske hjælpe pakker, som der er stillet til rådighed. Efter hans mening vil der fremkomme et mere sandt billede af de polske virksomheders situation i slutningen af ​​dette år og begyndelsen af ​​det næste.

Bisnode Polska baserer denne opfattelse på det voksende antal polske virksomheder, der har suspenderet handel. Derudover er insolvente skyldners krav om, at erklære en polsk virksomhed konkurs blevet suspenderet under pandemien.

Polens BNP faldt med 8,2 procent i andet kvartal

I andet kvartal faldt Polens økonomi med 8,2 procent. Men en rapport fra den polske bank Pekao bank om virksomhedsregnskaber for første halvår foreslog, at mindre og mellemstore polske virksomheder havde været i stand til bedre at tilpasse sig et fald i salget ved at reducere omkostningerne.

På samme tid viser Polens PMI, en indikator, der undersøger virksomhedernes indkøbschefer om deres ordrer og giver et billede af produktions- og konstruktionssundheden, at en mild optimisme, der vendte tilbage til det polske marked i slutningen af ​​Juli, er steget lidt efter et fald i August.

Markit PMI for September, der blev oplyst Torsdag i sidste uge, steg til 50,8 fra 50,6 i August, hvor 50 er neutrale, og når tallet er over halvtreds er det en indikation af optimisme.

De polske brancher klarer sig vidt forskelligt

Antallet af ansatte steg desuden for første gang i 15 måneder og f.eks. har Amazon planer om at ansætte flere. Prognoser for fremtidig produktion faldt sammenlignet med den store vækst i Juli, men er stadig i positivt område. Produktion er dog en ting, og “rigtige tjenester” er en anden ting. 161 detailhandlere har f.eks. erklæret sig konkurs i 2020.

Med hensyn til hotelbranchen, havde de forskellige resorts i Polen en god sommer. Hvorimod hoteller i de store byer såsom Warszawa, Krakow og Gdansk m.fl. har oplevet en markant nedgang i overnatninger.

Det er en af de brancher i Polen, hvor der forventes at komme masseafskedigelser samt en del konkurser. Men det kommer selvsagt også an på, om de økonomiske støtteordninger vil fortsætte og evt. udvides i Polen.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?