Eurostat: Polen har EUs næstlaveste arbejdsløshed

Eurostat: Polen har EUs næstlaveste arbejdsløshed september 4, 2020Skriv en kommentar
Eurostat: Polen har EUs næstlaveste arbejdsløshed. polske marked

Polen har i en meget lang periode haft lave arbejdsløshedtal og flere mindre og mellemstore polske virksomheder planlægger at ansætte flere i de kommende måneder. Desuden er arbejdsløshed i Polen ikke et udbredt fænomen og de nyeste tal viser, at den polske arbejdsløshed er den næstelaveste indenfor EU. Det oplyser Eurostat samt en del polske medier.

Polsk arbejdsløshed på 3,2 procent

Polens sæsonkorrigerede arbejdsløshedsprocent nåede op på 3,2 procent i Juli 2020, et fald fra 3,3 i Juni ligeledes 2020, rapporterede Eurostat i denne uge. Eurostat er EUs statistiske kontor/organisation.

Dette er spm nævnt det næstlaveste tal indenfor EU.  Men hvem har så den laveste arbejdsløshed i EU pt.? Den laveste ledighed indenfor EU finder man i Tjekkiet (2,7 procent). Så arbejdsløsheden er altså lav i disse 2 Central og østeuropæiske lande.

Hvorimod det står skidt til med bekæftigelsen i Sydeuropa. Grækenland  har således den største arbejdsløshed i EU og den lyder på hele 17 procent. Spanien er desværre for dem ikke langt efter Grækenland i denne henseende. Spanien har i øjeblikket den næsthøjeste arbejdsløshed indenfor EU på 15,8 procent.

Forskellige tal mellem Polens offentlige statistiske kontor og Eurostat

I henhold til Polens Statistik (GUS) forblev Polens arbejdsløshed på 6,1 procent i Juli 2020 som det også var i Juli 2019. Det er værd at bemærke, at der er uoverensstemmelse mellem GUS og så Eurostats tal. Det skyldes brugen af ​​forskellige metoder.

Antallet af arbejdsløse registreret på arbejdskontorer i Polen udgjorde 544.000 i Juli i år mod 556.000 i Juni i indeværende år, ifølge Eurostat.

Lidt flere arbejdsløse i EU som helhed

Det sæsonjusteret arbejdsløshedstal for euroområdet steg til 7,9 procent i juli 2020 fra 7,7 procent i juni.. Den gennemsnitlige ledighed i EU steg i juli 2020 til 7,2 procent fra 7,1 procent i den foregående måned.’

Svært at finde kvalificeret arbejdskraft i Polen?

Overvejer du at outsource til Polen? Så tænker du nok på baggrund af den lave arbejdsløshed, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft i Polen. Det er selvsagt lettere som virksomhed, at finde den rette arbejdskraft, hvis arbejdsløsheden er høj.

Men hvis du har det rette netværk og viden, kan du sagtens finde kvalificeret arbejdskraft i Polen. Jeg har begge dele, så book en online session og få professionel konsulentrådgivning og/eller kontakt mig i dag.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?