EU godkender polsk hjælpeprogram for lufthavne grundet COVID-19

EU godkender polsk hjælpeprogram for lufthavne grundet COVID-19 september 30, 2020Skriv en kommentar
EU godkender polsk hjælpeprogram for lufthavne grundet COVID-19

Europa-Kommissionen meddelte tirsdag, at den havde godkendt et polsk hjælpeprogram på 32 mio. Euro til at kompensere lufthavne i Polen for deres tab som følge af Coronavirus pandemien. Det skriver flere polske medier.

Udkastet til hjælpeprogrammet og som er udarbejdet af myndighederne i den polske hovedstad, overholder EU-bestemmelserne vedr. statsstøtte, har embedsmænd i EU udtalt.

Polske lufthavne blev lukket ned tidligere i år

For at begrænse spredningen af ​​coronavirus den 15. Marts forbød den polske regering alle internationale og indenlandske passagerflyvninger i indenrigslufthavne. Begrænsningerne blev gradvist ophævet fra 1. juni, men nogle begrænsninger og restriktive foranstaltninger forblev på plads indtil udgangen af ​​Juni i år.

Nedlukningen af de polske lufthavne resulterede ikke overraskende i store tab for operatørerne af lufthavnene i Polen. I henhold til det nyligt godkendte program vil de polske myndigheder kompensere lufthavne for indtægtstab i perioden mellem 15. Marts og 30. Juni forårsaget af indførelse af begrænsninger for internationale og indenlandske flyruter.

Støtten skal ydes i form af direkte tilskud. Hjælpeprogrammet indeholder en forsikringsmekanisme, så enhver støtte, der overstiger den faktiske skade, som modtagerne har lidt, skal refunderes. Derfor vurderede Europa kommissionen, at risikoen for at statsstøtten overstiger tab, var udelukket.

99 procent færre flypassagerer i Polen i 2020

Den polske Sammenslutningen af ​​regionale lufthavne har data som viser, at der i første halvdel af 2020 blev transporteret 64 pct færre passagerer med flyene, fra de 13 lufthavne over hele Polen end i samme periode i 2019.

Det helt store kollaps af flytransporten blev registreret i andet kvartal i 2020. På det tidspunkt rejste kun 80.000 mennesker fra disse lufthavne med fly, hvilket er så meget som 7,99 millioner færre passagerer (99 procent) sammenlignet med andet kvartal 2019!

Polske lufthavne så småt i gang igen

De polske lufthavne er dog åbnet igen, men der er fortsat mange begræsninger også i forhold til lande som man kan flyve til og fra Polen. I skrivende stund kan du fortsat flyve mellem Danmark og Polen. Det kan do ændre sig, da anden bølge af COVID-19 hærger Europa og store dele af resten af verden.

Så det er godt, at holde sig orienteret om dette. Det kan blandt andet ske ved, at få nyheder fra Biz i Polen. Så skriv dig op til Biz i Polens nyhedsbrev.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?