Efterspørgslen efter boliglån i Polen er stadig lavere end i 2019

Efterspørgslen efter boliglån i Polen er stadig lavere end i 2019 september 10, 2020Skriv en kommentar
Efterspørgslen efter boliglån i Polen er stadig lavere end i 2019

Der bliver fortsat bygget meget nyt i Polen og det både hvad angår kontorbygninger og lejligheder. Men hvor står er efterspørgslen, ikke mindst målt på antallet af boliglån?

Ifølge de seneste data fra BIK fra August 2020, sendte banker og kreditforeninger forespørgsler om boliglån for beløb der er  3,1 procent lavere end sammenlignet med samme periode sidste år. Den aktuelle situation viser tydeligt fortsættelsen af ​​tendensen af et lavere antal indgivne ansøgninger i 2020 sammenlignet med samme periode sidste år. Dette kan direkte tilskrives coronavirus pandemien.

15,7 procent færre søgte om boliglån i Polen

Sammenlignet med Juli 2020 faldt antallet af ansøgere i August 2020 med 15,7 procent. Men det er værd at understrege i forhold til april 2020 (den svageste måned i år) steg den med 17,4 procent.

I August 2020 ansøgte i alt 32.660 kunder om et boliglån, sidste år på samme tid var det 35.070. Hvilket betyder et fald med 6,8 ​​procent. Det gennemsnitlige beløb for det anmodede boliglån i August i år beløb sig til 290.000 Zloty (485.867,94 kr) og var 4 procent højere end i samme måned i 2019.

”Mens vi i begyndelsen af ​​ferieperioden kunne konstatere en betydelig genopretning af indeksværdien fra minus 24,2% i Maj 2020 gennem minus 6,7% i Juni til minus 3,5% i Juli, viser data fra August klart en vis dynamik i stabiliseringsefterspørgslen. Hvilket stadig opretholder en opadgående tendens, ”udtaler Kinga Burcan, kreditekspert, administrerende partner hos Trinity Finance til Warsaw Business Journal.

Højere anmodet boliglån i Polen

”Vi er i øjeblikket vidne til en kontinuerlig stigning i det gennemsnitlige beløb på det anmodede lån. I Juli 2020 var den allerede 4 procent højere end i den tilsvarende periode sidste år. En af de umiddelbare grunde til dette er det faktum, at pandemien mest har frustrerede folk fra, at købe fast ejendom, hvis økonomiske situation var den svageste, og som var målrettet mod det billigste ejendomssegment, ”tilføjede hun.

Ønsker du og din virksomhed at købe ejendom i Polen?

Vil du gerne ind på det polske ejendomsmarked, men mangler de rette forusætninger, såsom netværk og viden om det polske ejendomsmarked? Så kan Biz i Polen ved mig Søren Christensen hjælpe dig og dit firma.

Kontakt mig nu eller book allerede nu en konsulentrådgivningssession, så du kan komme i gang på det polske marked og på en måde så du undgår alle opstarts vanskelighederne.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?