Efterspørgsel efter lejligheder i Warszawa er højere end i andre storbyer

Efterspørgsel efter lejligheder i Warszawa er højere end i andre storbyer september 17, 2020Skriv en kommentar
Efterspørgsel efter lejligheder i Warszawa er højere end i andre storbyer. polske marked, konsulentrådgivning,b2b

Warszawa vil se en efterspørgsel efter 141.700 lejligheder i løbet af det næste årti. Det er en en vækst på omkring 20 procent af byens boligmasse, der iøvrigt overstiger seks større europæiske byer. Kun overgået af London. Det er ifølge en undersøgelse foretaget af DIW Econ på vegne af den østrigske byggevirksomhed Wiener Komfortwohnungen.

Warszawa burde bygge 16000 lejligheder om året

Undersøgelsen viste, at den polske hovedstad i gennemsnit skulle bygge omkring 16.000 lejligheder om året for at holde trit med efterspørgslen! Efterspørgslen efter lejligheder i Warszawa er desuden højere end i byer, der er to eller tre gange størrelsen af ​​Polens hovedstad. Til sammenligning har Amsterdam brug for knap 69.000 lejligheder, Berlin 118.000 og Wien 110.000.

Med hensyn til den kumulative efterspørgsel i forhold til det nuværende antal lejligheder ,er det kun København der har brug for en højere stigning end Warszawa (27 procent). Warszawas behov for flere lejligheder er lidt over 20 procent vækst.

På trods af at Warszawa klarer sig godt i forhold til andre byer, synes undersøgelsen at indikere langsommere vækstrater end i tidligere år. I 2019 blev i alt 21.600 boligere  i Warszawa færdig bygget.

Polakkerne vil have mere plads i deres boliger

Tidligere undersøgelser har vist, at polakker er begyndt at ønsker mere plads, når velstanden stiger som er tilfældet for langt de fleste polakker i disse år. Samtidig ønsker yngre  polakker at bo, hvor jobbet er, hvilket skaber meget stor efterspørgsel i og omkring større byer som Warszawa, Wrocław, Kraków samt Poznań.

I øjeblikket bor den gennemsnitlige polske familie i en tre-værelses bolig på 80,4 kvm ifølge Statistik Polands data. Hvilket giver hver beboer et gennemsnit på 28,7 kvm. Pladsen for hver beboer er vokset med 5,5 kvm. eller 21 procent i løbet af de sidste syv år og 68 procent siden kommunismens fald, da den gennemsnitlige lejlighed var 17,1 kvm.

Til sammenligning er den gennemsnitlige beboelsesareal pr. Borger i EU imidlertid 40 kvm, mens gennemsnittet i Skandinavien er over 50 kvm.

Hvilke type lejligheder vil der blive bygget i Polen?

Pandemien ændrer ejendomsmarkedet ifølge en artikel i forsal.pl “Vores lejligheder vil delvist være vores kontorer. Dette skulle øge størrelsen på de søgte lejligheder, ”sagde ejendomsjournalist Andrzej Prajsnar fra Rynek Pierwotny til forsal.

Prajsnar ser efterspørgslen er øget efter luksus llejlighedskomplekser i byens centrum, da folk er mere tilbageholdende med at forlade deres hjem. Efterspørgslen efter lejligheder med tip top faciliteter såsom svømmebassiner til eksklusiv brug af beboere, vil vokse hurtigere efter hans mening.

Tidligere i pandemien pegede analytikere på en stigende efterspørgsel efter boliger i udkanten af ​​større byer, da byboere søgte mere plads til udendørs aktiviteter. Den samlede effekt på boligformen vil meget afhænge af, hvor længe COVID-19-truslen hænger over os.

Vil du investere i det polske ejendomsmarked?

Som du blandt andet kan regne ud, på baggrund af denne og andre artikler som jeg har skrevet, er der rigtig gode muligheder for at investeringer i det polske ejendomsmarked vil give store afkast. Der er en kæmpe og fortsat voksende efterspørgsel på boliger i Polen, ikke mindst lejligheder og i de større polske byer.

Det er i disse år, du virkelig kan få et stort økonomisk afkast af dine investeringer i Polen. Men det kræver det rigtige netværk i Polen og rigtige rådgivning, hvis du og dit firma vil ind på dette marked. Begge dele har jeg, så kontakt mig i dag eller book en online konsulentrådgivnings session nu, før din konkurrent gør det! 

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?