Det polske firma Allegros værdi er faldet markant og hvad skyldes det?

Det polske firma Allegros værdi er faldet markant og hvad skyldes det? november 19, 2020Skriv en kommentar

Allegros kapitalisering på børsen i Warszawa (WSE) er faldet markant i løbet af den sidste uge.  Således faldt Allegros aktie i forgårs med over 6 procent. Du skal nu betale mindre end 68 Zloty for aktien. Dette er mindre end slutkursen under selskabets debut på børsen i den polske hovedstad (12. oktober).

Allegro havde fænomenal debut på børsen

I går faldt aktierne stadig – til PLN 67. Lad os huske på, at selskabet havde en fænomenal debut på børsen i den polske hovedstad, hvor kursen på den første dag steg med 63%. op til 70 Zloty . I børsintroduktionen blev aktierne solgt til 43 Zloty  i intervallet 35-43 PLN.

I dagene efter Allegros debut fortsatte dens aktier med at stige kraftigt. De registrerede et maksimum i slutningen af ​​oktober på næsten 99 Zloty. Hvilket betød en imponerende kapitalisering på 100 milliarder Zloty.

Hvad skyldes aktiens nedtur?

En klar nedtur for aktien startede for en uge siden, da information om Pfizer-vaccinen ramte aktiemarkedet. Udsigten til at pandemien evt. slutter (pandemien driver e-handel, som blandt andet Allegro vinder på) er blot en af ​​grundene til Allegros aktie falder.

Dette kombineres med en naturlig korrektion, efter en fantastisk debut samt frygt for Allegros konkurrent – den globale gigant Amazon kommer ind i Polen. Amazon har allerede kæmpe lager i Polen.

Aktiekursen i forgårs var Allegros kapitalisering, mindre end 70 mia Zloty. Bag Allegro er der i kategorien, for de største polske virksomheder på WSE: CD Projekt, videospil producent (næsten 35 mia. Zloty), PKO BP som er en polsk bank (33,5 mia. PLN) og KGHM som er kobber og sølv producent (29,2 mia. Zloty) og derefter PGNiG (olie producent).

Kapitaliseringstærsklen på 20 mia. Zloty, klares også af PKN Orlen som er olieprudcent bl.a. og banken ING. Sidstnævnte er iøvrigt blandet ind i en kæmpe stor international hvidvaskningsskandale.

Invester i Polen

Vil du gerne investere i det polske marked og ikke nødvendigvis på det polske aktiemarked, kan jeg bidrage med professionel konsulentrådgivning vedr. dette. Udover viden, har jeg desuden et meget stort netværk, indenfor flere brancher i Polen. Kontakt mig for flere oplysninger.

close
Konsulentrådgivning om det polske marked

Tilmeld dig nyhedsbrevet. Få gratis guiden til de 10 vigtigste trin før du starter en virksomhed i Polen (6 sider).

Jeg spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del viden - del siden

Vil du gerne have 38 mio. potentielle nye kunder?